Goran Križanić (HDZ) u utrku za gradonačelnika Ludbrega: "Vrijeme je da grad razvijamo u pravom smjeru" Foto: Ilustracija/HDZ

Goran Križanić (HDZ) u utrku za gradonačelnika Ludbrega: "Vrijeme je da grad razvijamo u pravom smjeru"

VV | 11.3.2021. u 18:06h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik ludbreškog HDZ-a Goran Križanić danas je službeno najavio kako će se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za gradonačelnika Grada Ludbrega.

Predstavljanju su prisustvovali i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, saborski zastupnik Anđelko Stričak, član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, stranački kandidat za varaždinskog gradonačelnika Alen Runac, general Željko Dvekar i drugi dužnosnici HDZ-a.

- Potencijal koji ima ovaj grad tek je načet. Smatram da moja vizija razvoja Ludbrega leži na ostvarenju konkretnih strateških ciljeva i uz bolje povezivanje i suradnju s Vladom Republike Hrvatske možemo napraviti stvarne pomake koji će poboljšati kvalitetu života Ludbrežanki i Ludbrežana, pokrenuti gospodarstvo i očuvati našu tradiciju - istaknuo je Križanić.

Puni razvoj potencijala

Istaknuo je kako ga je snažna želja da doprinese razvoju svog grada s vizijom Ludbrega kao malog urbanog središta potaknula da se kandidira i pokrene sve one projekte koji se građanima već godinama samo obećavaju.

hdz_ludbreg_3.JPG

- Grad Ludbreg jedan je od najvažnijih gradova sjeverozapadne Hrvatske jer ima sve predispozicije za puni razvoj svojih potencijala – svetište s bogatim kulturnim nasljeđem i baštinom, dobar geografski položaj, predivnu prirodu, ludbreške vinograde, prometnu povezanost. No, unatoč svim resursima, već godinama stagniramo. Nema sinergije između ključnih faktora grada – turističke zajednice, udruga građana, crkve, poduzetnika i gradske vlasti, nema vizije razvoja niti konkretnih ciljeva. U Ludbregu uvoz poljoprivrednih proizvoda daleko nadmašuje izvoz, umjesto da povećamo prepoznatljivost naših OPG-ova i razvijamo agroturizam - istaknuo je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Također, kazao je kako veću pažnju treba posvetiti ulaganjima u prigradska naselja.

- Vrijeme je da revitaliziramo zapuštene i derutne prostore grada. U samom centru grada imamo mlin, prvorazredan objekt industrijske baštine, koji stoji neiskorišten. Nepojmljivo je da nedaleko od nas Marija Bistrica polučuje toliko bolje turističke rezultate u istom segmentu. To je dokaz da strategiju treba mijenjati. U suradnji s brojnim udrugama, moramo obogatiti ponudu događanja i manifestacija - istaknuo je Križanić i dodao da se premalo vodi računa o mladima i najranjivijim skupinama građana – umirovljenicima i braniteljima.

- Kao gradonačelnik pružit će veću podršku amaterskom sportu, rekreativcima i razvoju sportskog turizma. Novo nogometno igralište s umjetnom travom, rukometno i košarkaško igralište s noćnom rasvjetom neki su od projekata za koje smatra da su ključni za zdravi razvoj društva od malih nogu i za sve dobne skupine - istaknuo je.

Zahvalio se na podršci stranačkom vodstvu.

- Zahvaljujem na jednoglasnoj podršci Gradskom odboru HDZ-a Grada Ludbrega kao i Županijskom odboru i predsjedniku Anđelku Stričaku što su mi ukazali povjerenje i prepoznali moju želju i ambiciju da Ludbreg konačno počnemo razvijati u pravom smjeru, kao lijep i sređen srednjoeuropski gradić, vjersko i turističko središte, koje je zanimljivo domaćim i stranim ulagačima - istaknuo je Križanić.

Ima jedna lijepa pjesma...

- Ima jedna lijepa pjesma vezana uz ovaj kraj koja kaže:"'Rodil sam se vu najlepšem raju, v Podravini, vu najlepšem kraju". Kad živite u tako lijepom kraju morate ga, kao prvo, zaštititi zbog budućih generacija, a u isto vrijeme omogućiti ljudima da ga mogu koristiti. Kad smo odlučivali o tome tko će biti naš kandidat za gradonačelnika Grada Ludbrega, vodili smo se tim načelima i odlučili se za našeg kolegu Gorana Križanića koji vodi brigu o kraju, a i o svojim sugrađanima. Križanić ima senzibilitet upravo za takve stvari, a uz to, radišan je i samozatajan - istaknuo je Stričak, koji je podsjetio na činjenicu da je cijela Varaždinska županija veliko gradilište te da je u proteklom mandatu na području županije investirano više od dvije milijarde kuna.

hdz_ludbreg_5.JPG

Dio tih projekata je već odrađen, dio se provodi, jedan je dio u visokoj fazi projektiranja, a ni Ludbreg nije bio iznimka, rekao je Stričak istaknuvši da je za idući mandat iznimno važna zaštita voda i tla, odnosno gradnja aglomeracije, kao i dogradnja srednje škole te niz projekata i programa za poduzetnike i obrtnike.

- Živimo u vrlo izazovnim vremenima i bitni su nam sigurnost i politička stabilnost, a na području Varaždinske županije svjedočimo da je jedina stabilna politička organizacija HDZ. Sve ostale su u fazi osipanja - istaknuo je saborski zastupnik HDZ-a.

Dodao je kako svi u HDZ-u puni optimizma očekuju 16. svibnja i novog gradonačelnika Križanića.

- Zadnji gradonačelnik u Gradu Ludbregu bio je gospodin Franjo Križanić, stric našeg kandidata. Upravo tada su postavljeni prvi temelji gospodarskog razvoja, kao i pojma Centar svijeta - rekao je Stričak.

hdz_ludbreg_4.JPG