G. Kneginec: Koalicija HNS-a, SDP-a i nezavisnog kandidata za načelnika

Varaždinske vijesti | 6.4.2017. u 07:56h | Objavljeno u Aktualno

U Turčinu je jučer potpisan sporazum između HNS-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na izbore u Općini Gornji Kneginec. Uz to, potpisan je i sporazum kojim spomenuta koalicija daje podršku nezavisnom kandidatu za načelnika Milivoju Težačkom.

Sporazume su potpisali predsjednik Podružnice HNS-a Općine Gornji Kneginec Alan Košić, koji je ujedno i nositelj liste HNS-a i SDP-a, predsjednik općinske organizacije SDP-a Vjeran Vitez, te zajednički kandidat za načelnika i nositelj Nezavisne liste Milivoj Težački.

Košić ističe kako je Težački najbolji kandidat koji može u Općinu donijeti pozitivne promjene. Podršku spomenutoj koaliciji dali su i Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije i saborski zastupnik, kao i Predrag Štromar, župan i predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

- Unatoč činjenici da gospodarstvo raste u Varaždinskoj županiji, kao i na cijelom Sjeveru Hrvatske, Općina Gornji Kneginec pod vodstvom HDZ-a stagnira – napomenuo je Štromar te dodao kako u Općini Gornji Kneginec nema projekata izuzev gradnje vrtića za koji se još ne zna koliko će koštati mještane Općine. Dodao je i da se treba brinuti i za ostale skupine građana te pokrenuti druge projekte.

- Koalicija HNS-a i SDP-a čini pobjedničku koaliciju ne samo u Općini Gornji Kneginec već širom županije i sjeverne Hrvatske – rekao je Štromar i unaprijed čestitao Težačkom na izbornoj pobjedi dodavši da ga čeka velika borba u kampanji, no, da vjeruje u njen pozitivan ishod.

Nezavisni kandidat Težački zahvalio se na potpori uz obećanje da će ispunjenjem svog programa vratiti Općinu na one pozicije gdje je nekada bila, ali i donijeti napredak. Inače, Maja Lehman, potpredsjednica Podružnice HNS-a Gornji Kneginec, kandidatkinja je za zamjenicu načelnika.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma bili su prisutni i predstavnici Most-a i Hrvatske konzervativne stranke koji također podupiru Nezavisnu listu.

Označeno u