Alen Runac Foto: Krešimir Đurić

FOTO Runac predao potpise za kandidaturu: Nikad složniji idemo po dobar rezultat

VV | 28.4.2021. u 18:04h | Objavljeno u Aktualno

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Varaždina Alen Runac u srijedu je predao 2002 potpisa potpore Gradskom izbornom povjerenstvu. Predaji potpisa prisustvovali su predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan i potpredsjednik Damir Laljek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i kandidat za varaždinskog župana Anđelko Stričak te Zlatko Zuber iz varaždinskog HSU-a.

Prije same predaje potpisa za kandidaturu za gradonačelnika Runac je naglasio da su skupili više nego dvostruko od potrebnih 900 potpisa.

- To je optimistična brojka i mene veseli da je naš tim uspio skupiti toliki broj potpisa. Zahvaljujem prije svega predsjednicima Županijske organizacije Anđelku Stričaku i Gradske organizacije Damiru Habijanu. Također našem koalicijskom partneru iz HSU Zlatku Zuberu koji  je dao veliki doprinos u prikupljanju potpisa i samoj kampanji. Zahvaljujem i svim članovima  stranke. Posebno me veseli da u HDZ-u nema podjela, da smo svi složni i da HDZ nikad nije bio  složniji nego danas. Zato sam siguran da ćemo napraviti dobar rezultat - rekao je kandidat za  gradonačelnika Varaždina Alen Runac, koji u izbore ide s kandidatom za zamjenika Enesom Garibovićem.

Habijan je najavio službeni početak kampanje nakon predaje potpisa te idući tjedan objavu  programa budućeg gradonačelnika.

- Vodili smo afirmativnu, argumentiranu pretkampanju. Tako ćemo i nastaviti, nudeći rješenja svih onih otvorenih pitanja koja muče Varaždinke i Varaždince. Za sve objede i laži koji dolaze  od drugih protukandidata, rekao bih da su uobičajene i normalne i da samo pokazuju da su ovi ljudi ozbiljna opcija. Na te laži i objede ćemo odgovoriti, nećemo okretati drugi obraz, odgovorit ćemo dvostruko i ono što je bitno, odgovorit ćemo istinu. Predlažem protukandidatima da sljedeći put, dok izlaze s lažima, klevetama i objedama, da se suzdrže jer za njih municije definitivno imam, ničeg se ne bojim. Za ono što je gradonačelnik govorio s jedne strane o meni kao osobi Damiru Habijanu, a s druge strane o stranci odnosno HDZ-u, moram ovim putem poručiti, ja sam Damir Habijan, ali sam i predsjednik gradskog HDZ-a. Ono što je radio u prošlosti na podjelama, to se neće sada desiti, neće to ponoviti s kampanjom koju provodi. Predlažem mu da se fokusira na svoj program, da pokaže svoje rezultate i da se uključi argumentirano u ovu kampanju koja je pred nama - poručio je Habijan