FOTO: Plenković u Varaždinu HDZ-ovcima predstavio svoj politički program Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Plenković u Varaždinu HDZ-ovcima predstavio svoj politički program

| 9.7.2016. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno

Europarlamentarac i kandidat za predsjednika HDZ-a na nacionalnoj razini Andrej Plenković danas je u Varaždinu članovima HDZ-a predstavljao svoj program za unutarstranačke izbore.

Kako je istaknuo, članovima HDZ-a u ovoj županiji želi približiti glavne odrednice političkog programa koji je jučer predstavljen u Središnjici stranke i prioritete za HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore.

- Želim svojim dosadašnjim iskustvom, znanjem i radom pridonijeti HDZ-u da se revitalizira i da vrlo brzo vjerodostojnošću povrati povjerenje hrvatskih birača te da svi zajedno u punoj sinergiji, i s našim partnerima i sa strankom na svim razinama idemo po kvalitetan rezultat na jesenskim izborima - rekao je Plenković.

- Smatram da ćemo sve one bitne elemente koji se odnose na jačanje unutarstranačke demokracije, dijaloga i otvorenosti okupljanja staviti u prvi plan kao i konkretna rješenja za hrvatske građane i hrvatski narod, kada 2016. moramo u punini iskoristiti sve prednosti članstva u Europskoj uniji i sve ono na čemu smo do sada kao vodeća stožerna hrvatska stranka ostvarili ključne nacionalne zadaće - naglasio je.

Hoće li HDZ ići samostalno na izbore ili u koaliciji, Plenković odgovara kako je sada u unutarstranačkoj kampanji te da će nakon tog procesa odlučiti tko će im biti partneri.

- Predsjedništvo stranke oformilo je radnu skupinu koja razgovara sa svim našim partnerima. Analiziramo postignuća Domoljubne koalicije te razmatramo tko bi mogli biti naši partneri za buduće izbore. Ja sam ovog trenutka u unutarstranačkoj kampanji i želim prije svega staviti akcent na snažni, kvalitetan, čvrst i dosljedan HDZ, a onda ćemo kao takvi biti otvoreni za suradnju s našim partnerima. Koji su to partneri, odluku ćemo o tome donijeti kada stupim na dužnost, a ti će biti 18. srpnja - odgovorio je te dodao kako o špekulacijama o mogućem preslagivanju Vlade bez izbora ne zna ništa.

Komentirao je i odluku HSS-a da na sljedećim parlametarim izborima izađe u koaliciji sa SDP-om naglasivši kako su HDZ i HSS dosad imali odličnu suradnju, osobito na razini Europskog parlamenta.

- Žao mi je što je HSS donio ovakvu odluku kada je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora. Bilo bi mi drago da su pričekali za razgovor s nama. Članstvo HSS-a će sigurno razmisliti koja je prava politička opcija koja reflektira svjetonazorska i programska načela HSS-a - rekao je Plenković te dodao kako je suradnja s varaždinskim HDZ-ovcima izvrsna.

- Suradnja s varaždinskim HDZ-om je izvrsna, i s gradskom i sa županijskom organizacijom. Ovdje sam bio puno puta i dolazit ću i dalje i veselim se da zajednički izađemo na predstojeće parlamentarne izbore. Danas ću predstaviti svoj program, saslušati kolege, biti otvoren za dijalog i pitanja, njihove kometare. To je moj cilj, komunicirati sa svima jer imamo istu zadaću i okupljeni smo oko istih prioriteta - zaključio je Plenković.

Označeno u
Galerija slika