FOTO HDZ održao božićni domjenak: Habijan će biti varaždinski gradonačelnik Foto: Krešimir Đurić

FOTO HDZ održao božićni domjenak: Habijan će biti varaždinski gradonačelnik

V.M./Varaždinske vijesti | 21.12.2016. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

Iza Hrvatske demokratske zajednice burna je i dinamična godina, osobito u političkom pogledu. Ocjena je to predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborskog zastupnika Anđelka Stričaka.

- Smatram da su Županijska, kao i sve gradske i općinske organizacije jako dobro radile proteklih godinu dana. Ova godina je bila burna i dinamična, osobito u političkom pogledu. Imali smo dvoje izbore za Vladu, na jednim i drugim izborima je pobijedila Hrvatska demokratska zajednica, imali smo izbore za predsjednika stranke. Mogu sažeti da je ova godina za HDZ bila jedna dobra godina - istaknuo je Stričak na već tradicionalnom završnom druženju članova i simpatizera HDZ-a što je sinoć održano u hotelu Turist.

Bila je to prilika da se podvuče crta i stavi naglasak na ono što je odrađeno, kao i što tek treba napraviti u idućoj godini u kojoj će se održati lokalni izbori.

- Sljedeće godine predstoje lokalni izbori, a HDZ želi svog kandidata Damira Habijana kao gradonačelnika grada Varaždina. Cijelu godinu smo otvarali teme važne za grad Varaždin, važne za Varaždinsku županiju, njih je odmah početkom godine otvorio sam Habijan. To su teme vezane uz djecu, vrtiće, škole, otvorili smo ideju da se grad Varaždin razvija kao sveučilišni grad u kojem će biti 10 tisuća studenata. Ovih dana smo i o tome razgovarali s premijerom i resornim ministrima. Sveučilištu Sjever Vlada planira dati dio bivše vojarne u Optujskoj ulici. Kad je u pitanju Fakultet organizacije i informatike, razgovaramo s ministrom Barišićem i ministricom Žalac da se mijenja Operativni program i da se FOI može javiti na Operativni program za sredstva iz fondova Europske unije. Puno je bilo aktivnosti, puno inicijativa i cijela je godina bila vrlo dinamična - istaknuo je Stričak dodavši kako su poduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da se već ove godine osiguraju sredstva za objedinjeni bolnički prijem Opće bolnice Varaždin.

Da je godina bila uspješna, prije svega i za varaždinski HDZ složio se Damir Habijan, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i kandidat za varaždinskog gradonačelnika.

- Imali smo unutarstranačke izbore, izabrali smo novo vodstvo. U gradu varaždinu napravili smo jedan zaokret za 180 stupnjeva, počevši od retorike za koju stalno ističem da mora biti prava varaždinska, mora biti neobojena, niti crvena niti plava, jer grad Varaždin s 50-ak tisuća stanovnika i s velikim i dubokim problemima, ne može si dopustiti luksuz podjela - rekao je Habijan.

Dodao je da gradska organizacija aktivno radi na skupljanju ljudi, stvaranju tima, u koji su pozvani svi, ne samo članovi HDZ-a, već i simpatizeri i svi oni koji žele zajedno riješiti probleme u kojima se grad Varaždin nalazi. Odlučan je, naveo je, i spreman za utrku za gradonačelnika Varaždina.

- I pozivam sve one koji su spremni pridružit mi se na tom putu, da idemo hrabro zajedno, da se ne sramimo pripadnosti HDZ-u, jer se svi mi ovdje doista nemamo čega sramiti. Siguran sam da ćemo iduće godine u svibnju preuzeti vođenje ovim gradom, uvjeren sam u to i zato ćemo trebati vašu podršku i na tome vam zahvaljujem - pozvao je Habijan te svim pristunima čestitao Božić i poželio uspješnu 2017. godinu.

Punu potporu Habijanu dao je i saborski zastupnik i član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić naglasivši kako ga već vidi kao varaždinskog gradonačelnika.

- Prije godinu dana točno na ovom mjestu zaželio sam vam da vam novorođeni Isus donese novog premijera i novu HDZ-ovu Vladu. Imamo HDZ-ovu Vladi i HDZ-ovog premijera, imamo naše državne tajnike i pomoćnike ministara, imamo dva izravno izabrana saborska zastupnika kojima je posao otvarati teme. Stoga nam dragi prijatelji s ovog mjesta želim da nam novorođeni Isus u idućoj godini donese novog gradonačelnika, Damira Habijana kojeg ja već vidim u toj funkciji, koji će otvarati i zatvarati teme, novoga župana i u svim našim gradovima i općinama puno više uspjeha i vijećnika, a puno gradova i općina ćemo još i dobiti - zaključio je Križanić.