Državna tajnica Brnjac: Projektna dokumentacija za brzu cestu Varaždin-Ivanec-Lepoglava

Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 18:01h | Objavljeno u Aktualno

Vlada premijera Andreja Plenkovića zajedno s resornim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića veliku pažnju i značajna sredstva ulažu u razvoj prometne infrastrukture. Riječ je o pripremi kao i provođenju projekata na području cestovnog i željezničkog prometa.

Državna tajnica za promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Nikolina Brnjac, za svog nedavnog posjeta Varaždinskoj županiji kazala je kako je Hrvatska Vlada stavila poseban naglasak na cestovni promet, odnosno izgradnju novih dionica cesta poput brze ceste koja bi konačno trebala spojiti Varaždin, Ivanec i Lepoglavu.

– Do sada ovdje nije bilo previše ulaganja u cestovnu infrastrukturu. No, zahvaljujući konstantnim aktivnostima i inzistiranjima saborskih zastupnika iz Varaždinske županije, Josipa Križanića i Anđelka Stričaka, aktualiziran je projekt izgradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava. U ovom trenutku pripremamo projektnu dokumentaciju, a kad projekt bude gotovo omogućit će kvalitetniji i jednostavniji život građanima u ovoj županiji – izjavila je Brnjac dodajući da je važan i gospodarski aspekt.

Brza cesta znači i gospodarski razvoj od čega će koristi imati sve gospodarske i poslovne zone gradova i općina u Varaždinskoj županiji kroz koje će prolaziti spomenuta prometnica.
Osim cestovnog, Brnjac je istaknula i važnost željezničkog prometa, a Vlada posebnu pozornost pridaje razvoju željezničke infrastrukture gdje je jedan od bitnih projekata „Lepoglavska spojnica“.

– Riječ je o povezivanju Čakovca, Varaždina, Ivanca, Lepoglave, Krapine i Zagreba. Na taj način bi omogućili našim građanima vrlo brzu i kvalitetnu povezanost željezničkom prugom s glavnim gradom. Mogli bi se bez problema živjeti u Lepoglavi i za nekakvih sat vremena stići u Zagrebu. Na taj način svakako bi se omogućio i daljnji gospodarski razvoj Varaždinske županije, ali i ostanak ljudi u manjim sredinama – zaključila je Brnjac.

varazdin_3.JPG