Dominko o ŽUC-u, Čanjevu i Visokom: "Bilo kuda, Stričak svuda. Decentralizirajmo malo te Stričake" Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

Dominko o ŽUC-u, Čanjevu i Visokom: "Bilo kuda, Stričak svuda. Decentralizirajmo malo te Stričake"

IHR/Varaždinske vijesti | 18.2.2020. u 19:20h | Objavljeno u Aktualno

- Sjećam se da sam jednom pohvalio gospodina ravnatelja Županijske uprave za ceste i sad ga mogu pohvaliti za sve što radi, ali zamjerio sam mu na neotpornosti na utjecaj. Opet imamo tog famoznog župana Stričaka koji se pojavljuje. To je ono "Bilo kuda, Stričak svuda“. Imaš ga u bolnici, imaš ga u javnom zdravstvu, imaš ga kod savjetnice, ima ga, ja ne znam, ko' da ih je pet. Dajte da decentraliziramo malo te Stričake, da dok on dođe u taj ŽUC, da ipak budemo malo otporniji. Hajdemo reći ljudi, možda postoje neki drugi prioriteti. Zašto Visoko, Čanjevo, Komin ne bi sudjelovale u financiranju 9,5 kilometara ceste koja košta 15 milijuna kuna? Ja ne vidim da će oni sudjelovati. To je jedna stvar - rekao je nezavisni vijećnik Marijan Dominko na današnjoj sjednici Županijske skupštine prilikom rasprave o Prijedlogu zaključka o davanju suglasnosti na I. Izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za ceste Varaždinske županije za 2020. godinu, i nastavio:

- Druga stvar, gdje je famozni MUP? Gdje su Stričakovi pajde iz MUP-a? Gospodin Stričak je svaki dan na razgovoru kod Predraga Benčića. Zašto ne ide svom prijatelju u MUP i traži 100.000 kuna? Kao što ste se vi borili za Vrtlinovec, pa je MUP na kraju popustio i dao novce za nogostupe. Stalno Visoko, Čanjevo, Stričak. Lijepo to zvuči za kupovinu birača, ali nažalost samo u tom malom području je pobijedio i to mu je kazna za kadroviranje i takav način rada - dodao je Dominko.

- O kome pričate, županu, drugom županu? – upitao je predsjednik Skupštine Varaždinske županije Alen Runacu u jednom trenutku nezavisnog vijećnika.

- Pričam o drugom županu Anđelku Stričaku – uzvratio je i dodao ako već Visoko i Čanjevo moraju imati najbolje ceste, neka osiguraju novce.

- Neka se svi malo uključe, a ne da se samo "cucla" - ustvrdio je nezavisni vijećnik Dominko.