U planu izrada zajedničkog sustava zaštite uz pomoć sredstava Europske unije Foto: Grad Lepoglava

U planu izrada zajedničkog sustava zaštite uz pomoć sredstava Europske unije

J.Š./Varaždinske vijesti. | 16.2.2016. u 08:05h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt uspostave zajedničkog prekograničnog sustava upozoravanja i uzbunjivanja još je jedan prekogranični projekt u pripremi u kojem će jedan od partnera biti Grad Lepoglava.

- Posljednje su prirodne nepogode, posebno poplave i klizišta ukazale na potrebu pravovremenog upozoravanja i uzbunjivanja službi odgovornih za postupanje u izvanrednim situacijama te samih građana i to s obje strane hrvatsko – slovenske granice. Stoga je u planu izrada zajedničkog sustava upozoravanja i uzbunjivanja čija bi se izrada financirala sredstvima Europske unije, a kojim želimo povećati sigurnost naših građana – kazao je načelnik stožera zaštite i spašavanja i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

S namjerom utvrđivanja interesa projektnih partnera za izradu takvog sustava zaštite na pograničnom području Varaždinske županije, u Lepoglavi je održan sastanak na kojem su i dogovorene daljnje aktivnosti u pripremi projekta.

Grad Lepoglava intenzivira aktivnosti vezane uz apliciranje projekata na fondove Europske unije kojima će, u vremenu kada je zbog gubitka statusa brdsko – planinskog područja došlo do smanjenja gradskog proračuna, svoj razvoj poticati i sredstvima Europske unije.

 

Označeno u