Darko Marković: Neke dijelove HSS-ova programa već sada zazivaju građani na javnim okupljanjima Foto: HSS Varaždinske županije

Darko Marković: Neke dijelove HSS-ova programa već sada zazivaju građani na javnim okupljanjima

Varaždinske vijesti | 28.1.2020. u 08:54h | Objavljeno u Aktualno

- HSS je taj koji može promijeniti Hrvatsku, a neke dijelove programa Nove Republike, poput onog da se sudstvo i suci biraju na izborima, počeo se zazivati na javnim okupljanjima u Hrvatskoj - Ustvrdio je to predsjednik Županijske organizacije HSS-a Varaždinske županije i načelnik uspješne Općine Mali Bukovec, Darko Marković, na programskoj skupštini Gradskih i Općinskih organizacija HSS-a novomarofske regije - Novog Marofa, Breznice, Brezničkog Huma i Visokog, održanih u petak u Bisagu u općini Breznica.

Govoreći o samoj stranci, programu i izazovu koji stoji pred HSS-om, Marković je prije svega naglasio da su oni, koji su se htjeli okoristiti strankom, morali napustiti njene redove jer se "u ovoj stranci radi pošteno, a organizacije na sjeveru Hrvatske i u Varaždinskoj županiji potvrda su toga".

- Oni koji rade pošteno poput nas često dobe i "batine". No, mi se toga ne bojimo i prije ili kasnije zbog toga ćemo biti nagrađeni. Upravo zbog takvog rada, poštenog rada, mnoge se strane boje da netko poput nas ne dođe na vlast. Iz tog razloga trpimo mnoge napade sa svih strana. Ali izdržat ćemo sve samo moramo ostati zajedno i jedinstveni - poručio je okupljenim članovima Marković nakon čega se osvrnuo na suradnju s izvršnom vlasti na razini županije gdje je osnovni zahtjev HSS-a na početku ovog mandata bio povećanje sredstava za poljoprivredu.

Marković_Bisag.JPG

- Odmah u idućoj godini udvostručena su na naš zahtjev sredstva za poljoprivredu te su uvedene nove mjere za poljoprivrednike. Drugi zahtjev bio je da se u općinama, gdje još nema uvjeta, osigura da djeca u tim sredinama pohađaju nastavu u jednoj smjeni. I to se sada ostvaruje. Nadalje, jedan od uvjeta je izgradnja školske, sportske dvorane upravo ovdje u Bisagu gdje u suradnji sa županijom radimo sve preduvjete da se to realizira. Na kraju tu je i naš program za energetsku neovisnost županije koji je izvorno naš program i mogu istaknuti da su tu napravljeni veliki pomaci upravo u iskorištavanju geotermalne energije na području županije cijele - kazao je Marković.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, Marković je naglasio da je osvajanje što većeg broja mandata naših zastupnika nužan kako bi HSS bio dio toliko nužnih promjena potrebnih Hrvatskoj.

- HSS je taj koji može promijeniti Hrvatsku posebice kroz provođenje našeg odličnog programa "Nova Republika" kojim Hrvatsku možemo učiniti odličnim mjestom za život. Nova Republika u svom sadržaju predviđa da se sudstvo i suci biraju na izborima kao i predstavnička i izvršna politička vlast. Upravo to su neki dan tražili okupljeni na javom prosvjedu u Splitu. To je dokaz da HSS kroz svoj program Nova Republika nudi rješenja problema koji tište građane ove zemlje - završio je Marković.

Nakon njega predsjednik Gradske organizacije HSS-a Novog Marofa te zamjenik novomarofskog gradonačelnika, Ivica Šantek, podsjetio je na izbore za EU parlament gdje je s liste "Amsterdamske koalicije" na razini Hrvatske ostvaren planirani jedan mandat. Dotaknuo se i predsjedničkih izbora gdje je HSS podržao novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića. Naveo je da su u sklopu priprema za predstojeće izbore za Hrvatski sabor, za koje se HSS odlučio da ide u koaliciji sa SDP-om, imenovani koordinatori za III. izbornu jedinicu gdje je Darko Marković izabran za koordinatora za Varaždinsku županiju. Drži da bi Varaždinska županija, s obzirom na organiziranost i snagu, trebala imati kandidata iz svoje organizacije visoko na listi za Sabor u III. izbornoj jedinici.

Šantek_Bisag.JPG

- Očekujem da će parlamentarni izbori biti uspješni za našu županijsku stranačku organizaciju i da ćemo imati svog predstavnika u Hrvatskom saboru - naglasio je Šantek.

Skupu se obratio i domaćin te predsjednik Općinske organizacije HSS-a i načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot koji je istaknuo da je HSS na vlasti u Općini već šest mandata od čega pet uzastopno. Izrazio je zadovoljstvo što je Općina Breznica i Bisag izabrana za mjesto održavanja programske skupštine.

- Ponosni smo da je naša Općina, nakon prošlogodišnje sjednice Glavnog odbora HSS-a, danas izabrana za mjesto održavanja ove Skupštine i nadam se da ćemo ubuduće imati i češće priliku biti domaćin ovakvim skupovima - završio je Krobot koji je poručio svim članovima da ostanu vjerni HSS-u uz poruku "Vjera u Boga i seljačka sloga".

Krobot_Bisag.JPG

Hss_Bisag_1.JPG

HSS_Bisag.JPG