Crobarometar: Tomislav Karamarko i Radimir Čačić najnepopularniji političari u RH

index.hr | 25.4.2016. u 08:13h | Objavljeno u Aktualno

Nakon nekoliko mjeseci gubitka potpore za svoj rad, Kolinda Grabar-Kitarović je zaustavila taj trend u travnju, objavljeno je u Dnevniku Nove TV, gdje su prezentirani i rezultati novog Crobarometra, piše index.hr

U travnju njezin rad podupire 56 posto birača što je za 4 posto više nego mjesec prije. U travnju raste i broj birača koji ne podupiru rad predsjednice, taj broj raste od siječnja i sada je na 39 posto. Zato pada broj neodlučnih birača i trenutno ih je 5 posto. Grabar-Kitarović i njezin rad podupire 91 posto birača HDZ-a, 2/3 birača MOST-a, a potporu uživa i od 24 posto birača SDP-a.

Najveći broj građana ima pozitivan dojam o Grabar-Kitarović, točnije njih 63 posto. Odmah iza nje je Tihomir Orešković, o kojem pozitivan dojam ima 60% građana. O Boži Petrovu u ovom trenutku pozitivan dojam ima 46% građana, a svoj su dojam za nijansu popravili i Zoran Milanović i Tomislav Karamarko.

O Milanoviću u travnju pozitivan dojam ima 35 posto građana, ili 4 posto više nego mjesec prije, a o Karamarku njih 27 posto ima pozitivan dojam ili 5 posto više nego mjesec prije. Čini se da su svi političari profitirali u travnju.

Što se tiče negativnog dojma, Tomislav Karamarko i Radimir Čačić su, prema rezultatima ankete, najnepopularniji političari u RH.

Školskim ocjenama ured predsjednice i dalje je na istoj ocijeni, trojci ili 3,10. Vlada ima dvojku ili 2,43 a Hrvatski Sabor također dvojku ili 2,12. U ovih mjesec dana nisu se pomaknuli u očima birača ako bi ih ocjenjivali školskim ocjenama.

Označeno u