Čehok: Presumpcija nevinosti u Hrvatskoj se apsolutno gazi

vv / n1 | 20.4.2021. u 08:06h | Objavljeno u Aktualno

Gost Dnevnika bio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, koji je krenuo u utrku za još jedan gradonačelnički mandat, iako je još 2018. godine nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženog Davora Patafte, potpredsjednika varaždinskoga Gradskog vijeća.

- Ne bih govorio o sporu koji je trenutno u tijeku. Ja sam se 2017. kandidirao i uvjerljivo pobijedio na izborima. Rezultati koje smo postigli nas potiču da se ponovno kandidiramo”, kaže Čehok.

Rekao je da u Europi postoje različiti zakonski prijedlozi i odrebe, a kao primjer je naveo Janeza Janšu koji, kako tvrdi, ima nekoliko optužnica, a i dalje je slovenski premijer.

“Ono što mene boli često, jest činjenica da se presumpcija nevinosti u Hrvatskoj apsolutno gazi”, ističe.

Kaže da je svjestan da njegovi politički protukandidati nemaju argumenata. Varaždin komunalno najopremljeniji grad

- Varaždin je danas grad od 500 stanovnika više otkad mi upravljamo. Po Ministarstvu financija najviše smo uštedjeli na plaćama jer smo smanjili broj zaposlenih u gradskoj upravi i javnim tvrtkama. Grad Varaždin je danas komunano najopremljeniji u cijeloj Hrvatskoj. Nedostaje nam jedino sto posto optičke mreže. Što se tiče gospodarstva, nastavit ćemo ulaganja u informatičku tehnologiju. Ići ćemo s fondom ugradnje dizala u zgrade, mi do četvrtog kata nemamo liftove i ići ćemo s jedinim svojim fondom”, pojasnio je svoje planove.

Osvrnuo se i na odnos s varaždinskim županom Radimirom Čačićem.

“Vjerojatno vam je jasno da se s njim ne može surađivati. On se jednostavno posvađao sa svima. On je glavni epidemiolog Hrvatske, on je glavni seizmolog u Hrvatskoj, on je glavni političar, on je glavni građevinar, on je glavni liječnik… On je čovjek kojega je vrijeme pregazilo. On ima 72 godine, čak ni rimski papa se više ne kandidira u tim godinama. Tjerati se sa 72 godine, a da pritom budeš posvađan s cijelim svijetom, mislim da je to kontraproduktivno”, rekao je Čehok.