Čehok o Runcu: Zamolio sam nadzorni odbor da se sastanu i razmotre ima li tu sukoba interesa

I.D./Varaždinske vijesti | 30.3.2021. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Mi smo u petak dobili upit od Konzervatorskog odjela jesmo li dali bilo kakvu suglasnost za postavljanje reklamnih plakata. Mi nismo dali nikakvu suglasnost i konzervatori su od nas zatražili da pošaljemo komunalne redare te je otkriveno da su bez ikakve suglasnosti i bez poštivanja propisa plakati tamo postavljeni. Zato smo danas jednostavno morali narediti uklanjanje - komentirao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok predizborne plakate postavljene na Vami i njihovo uklanjanje.

>> Na zgradi nekadašnje VAMA-e osvanuli politički plakati platforme Budimo grad i SDP-a

>> Iz Grada Varaždina naložili uklanjanje plakata sa zgrade bivše Vame

- Mislim da se treba držati reda i, ako netko stavlja svoje promidžbene materijale, onda bi to trebalo napraviti na propisani način - dodao je Čehok.

Osvrnuo se i na letak Alena Runca, direktora gradske tvrtke Parkovi i kandidata HDZ-a za gradonačelnika Varaždina, koji je poslan građanima uz polugodišnje račune za grobna mjesta, te šećere za kavu s imenom Alena Runca u ugostiteljskom objektu Ritz, kojim upravljaju Parkovi.

>> Uz račune za grobna mjesta, Parkovi šalju i letak s Runčevom zahvalom za pravovremene uplate

- Što se tiče direktora Parkova, ja sam, kao Skupština, zamolio nadzorni odbor da se sastanu i da razmotre ima li tu sukoba interesa. Vidim da je to sad već poprimilo razmjere otvorene predizborne političke borbe, dakle jedno radi direktor kao kandidat, drugo rade protukandidati i moja je dužnost da reagiram. Po meni, i sada kažem otvoreno gospodinu Runcu, od trenutka kada je objavio kandidaturu, on je trebao ili prestati voditi tvrtku ili ništa ne raditi vezano uz tvrtku. Dakle, sigurno nije dobro da se šećeri s njegovim imenom pojavljuju u objektu koji tvrtka vodi. To po meni nije dobro. Svatko, naravno, radi na svoj način, ali jednako tako pozivam i sve ostale kandidate, i SDP i Budimo grad i druge, neka paze. Držimo se reda, držimo se propisa, nije još kampanja. Mislim da je kontraproduktivno opterećivati u ovom trenutku naše građane s kampanjom, razbacivati se sredstvima prije nego je kampanja uopće otvorena. No, u svakom slučaju, ja ću zatražiti očitovanje direktora nadzornom odboru. Mislim da bi direktor trebao strogo razdvojiti ulogu direktora i ulogu kandidata. Na kraju krajeva, vidite da i mi ne koristimo gradske resurse za svoju kampanju. Jedno je voditi Grad ili voditi tvrtku, a drugo je biti u predizbornoj kampanji - rekao je Čehok tijekom današnje podjele uskrsnih paketa varaždinskim umirovljenicima.