Čačić traži Štromarovu ostavku ako struka podrži ravnateljicu varaždinske bolnice Foto: Narodna stranka reformisti

Čačić traži Štromarovu ostavku ako struka podrži ravnateljicu varaždinske bolnice

V.M./Varaždinske vijesti | 16.1.2017. u 14:24h | Objavljeno u Aktualno

- Varaždinska opća bolnica je za Varaždinsku županiju i Grad Varaždin najvažnija ustanova i financijski i po broju ljudi, a posebno po svojoj djelatnosti kojoj je osnivač Varaždinska županija. U ime osnivača najodgovornije osobe za njezin rad su župan Štromar i resorni dožupan Kišić - ustvrdio je na današnjoj konferenciji za medije Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke reformisti.

Čačić je naglasio kako se nakon osam godina stalnih obećanja župana Štromara o izgradnji nove kirurgije vide samo propali natječaji.

- Kao i u projektima Aglomeracije, jedino što se potpisalo su ugovori s tvrtkom Euro Consulting u vlasništvu Štromarovog stranačkog bliskog suradnika i ugovori s Prvim plinarskim društvom tvrtke prijatelja Štromarovog stranačkog šefa. Druga zanimljiva činjenica je da bolnica, za razliku od župana priprema više od 100 milijuna vrijedne projekte financirane iz europskih fondova i želi projekte voditi kroz vlastitu službu, za razliku od projekata Aglomeracije, za koje je upravljanje ugovorio Euro Consulting za 8,6 milj. kuna - naveo je Čačić.

Nastavio je da je također zanimljivo da se postupak za smjenom ravnateljice pokreće u vrlo kratkom vremenu od njenog imenovanja.

- Treća zanimljiva činjenica je da se u vrlo kratkom vremenu nakon imenovanja pokreće postupak za smjenu ravnateljice uz obrazloženje da se pokreće na zahtjev struke i pokušaj stvaranja dojma u javnosti da sa svim time župan, kao čovjek koji o svemu tome odlučuje nema ništa. Ne sporimo pravo i obvezu župana da prati rad Opće bolnice i da poduzima kroz Upravno vijeće odgovarajuće korake u slučaju nekvalitetnog rada u financijskom, stručnom ili bilo kojem drugom aspektu. U ovom konkretnom slučaju zahtjeva za smjenu argument je barem za javnost, nezadovoljstvo struke. Narodna stranka - Reformisti, koja ravnateljicu nije ni predlagala ni postavljala, javno traži izjašnjavanje struke o zahtjevu za smjenu ravnateljice na Stručnom vijeću tajnim glasanjem, te ostavku ravnateljice u slučaju da nema podršku struke. Ali isto tako i ostavku župana ukoliko se tajnim glasanjem pokaže da se lažnim argumentima pokušava izvršiti smjena ravnatelja - zaključio je predsjednik reformista.

Označeno u