Čačić o mandatu župana Štromara: To je osam godina ničega

V.M./Varaždinske vijesti | 10.3.2017. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

- Ono što nas posebno zabrinjava jest da smo od župana Štromara primili poruku prije nekoliko dana da se ponovno kandidira, a za to stvarno treba imati prilično debelu kožu i biti prilično besraman. Njegov slogan je "nastavit ćemo gdje smo stali". To nas posebno zabrinjava i ono što je još gore, njegova derivacija nesposobnosti gospodin Kišić želi to isto nastaviti u gradu Varaždinu - istaknuo je u oštrom tonu predsjednik Narodne stranke reformisti Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za medije.

Čačić je komentirao stanje u Varaždinskoj županiji, kao i rad aktualne županijske vlasti za koju je rekao da je "građane dovela do toga da sa sramom govore da su građani ove županije i grada". Dodao je da su poruku o ponovnoj kandidaturi primili u onom trenutku kad svjedočimo nizu afera koje su nadišle politička prepucavanja i u njih je uključen DORH i MUP.

- Ta poruka "nastavit ćemo gdje smo stali" je primljena u trenutku kad smo svjedoci sudskih presuda koje ponovno završavaju jedan ciklus nezakonitih radnji kao što se to desilo s Aquatehnikom, kad je sudska presuda riješila pitanje direktora, sad imamo sudsku presudu za HNS-ov kadar, ravnateljicu Doma umirovljenika. Protuzakonitim djelovanjem župana i njegovog resornog zamjenika Kišića, ravnateljica mora otići. Imamo i nadzor u Općoj bolnici Varaždin i vjerojatno će i to završiti istim presudama. Ne radi se o pojedinačnim slučajevima, već o modusu ponašanja, jednom očitom sustavu protuzakonitog djelovanja - ustvrdio je Čačić te poručio kako bi "bilo dobro da se poruka "nastavit ćemo gdje smo stali" ovdje prekine i da to više ne gledamo".

Naveo je i primjer Međimurske županije koja je u posljednjih mjesec dana povukla gotovo 100 milijuna kuna za razvoj vlastitih projekata, dok Varaždinska županija nije povukla ništa.

- Na drugoj strani, na sreću građana ove regije, na sreću građana Međimurja, ali na naše nezadovoljstvo, imamo odluke koje su donesene, ugovore koji su potpisani i novac koji je poslan. Mi 70 milijuna kuna za varaždinsku bolnicu nismo dobili, ali je zato nakon toga, nakon serije ugovora koje je dobilo 11 bolnica, posebno Međimurska županija za svoju bolnicu, za svoje zdravstvo dobila 50 milijuna kuna bespovratno - naveo je predsjednik Reformista.

- I to nije sve. Potvrđeno je i ugovoreno još 20 milijuna kuna za infrastrukturne, turističke i ostale projekte Međimurske županije. Od 54 projekata, 10 projekata je dobila Međimurska županija, naravno Varaždinska županija ni jedan. I upravo prije dva dana je objavljena najnovija informacija da je osigurano još 40 milijuna kuna za projekte Međimurske županije za Stari grad. Kad to zbrojimo, već idemo prema stotinama milijuna kuna, ukupno Međimurska županija priprema preko jednu milijardu kuna projekata, a mi ništa. Mi iz svog budžeta kupujemo nekoliko automobila za Hitnu medicinsku službu, i slikaju se župan Štromar i njegov zamjenik Kišić - naglasio je Čačić.

Dodao je da u biznisu, politici i u cijelom nizu drugih djelatnosti postoje lideri, ali i oni koji su nesposobni. Štormara je nazvao "drugorazrednim sljedbenikom bez vlastite snage", a Kišića "trećerazrednim sljedbenikom nesposobnih sljedbenika".

- Bez lažne skromnosti, i u biznisu, i u politici, i u cijelom nizu drugih djelatnosti uvijek postoje lideri iza kojih stoje rezultati, snaga, stav, budućnost. A postoje i drugorazredni sljedbenici bez vlastite snage. To je naša ocjena Štromarovih mandata. Osam godina ničega. I nakon toga postoje trećerazredni sljedbenici neposobnih sljedbenika, a to je kandidat SDP-a i HNS-a za gradonačelnika Varaždina, gospodin Kišić. Ova županija i ovaj grad ne zaslužuju ni drugorazredne i ni trećerazredne dokazano nesposobne - bio je oštar predsjednik reformista.