MUP i DORH pozvani da istraže izradu dokumentacije za sportske objekte

| 15.2.2017. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- S ove govornice pozivam MUP i Državno odvjetništvo da odgovore kako je tvrtka Euro Consulting dobila posao izrade projektne dokumentacije za sanaciju sportskih objekata te kolika je vrijednost tog projekta - pozvao je prilikom današnjeg aktualca izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina HSLS-ov vijećnik Željko Bunić.

Naime, posao izrade projektne dokumentacije vrijedan 770.000 kuna za adaptaciju sportskih objekata u Jalkovcu, Gojancu, Gornjem Kućanu i Donjem Kućanu čiji je vlasnik Grad, a upravljaju sportski klubovi, dobile su tvrtke Zelena gradnja i Euro Consulting. Bunića je zanimalo zašto taj posao nisu radile gradske tvrtke Razvojna agencija Sjever DAN ili Tehnološki park Varaždin.

- Posao je umjesto dvije gradske tvrtke dobila HNS-ova konzilijala Euro Consulting za što im je već isplaćeno više od 300.000 kuna iako po procjenama izrada projektne dokumentacije za svaki objekt vrijedi 10.000 kuna. Iz Grada su na upit novinara odgovorili da Razvojna agencija Sjever DAN taj posao nije radila jer nemaju kapacitet za to. No, direktor Miljenko Ernoić mi kaže da mogu, ali ih nitko nije ni pitao - kazao je Bunić dodavši da mu je dostavljena inkriminirajuća dokumentacija kako se izigrava javna nabava te pozvao MUP i DORH da odgovore na njegova pitanja.

- Gradonačelnika pak pitam zašto posao nije dobila Razvojna agencija Sjever DAN i hoće li se osnovati nezavisno povjerenstvo koje će utvrditi da je Grad oštećen - pitao je Bunić.

Gradonačelnik mu je odgovorio da su nabavu za izradu projektne dokumentacije provela tijela udruge Zajednice sportskih udruga Grada Varaždin, a ne Grad.

- Oni će opravdati što su radili za taj novac i ako je bilo nepravilnosti, netko će to utvrditi. Tu je i moja riječ protiv Ernoićeve. Kada sam ga pozvao na sastanak i pitao ga može li DAN u roku od 2-3 mjeseca izraditi dokumentaciju za četiri sportska objekta i vrtiće, odgovorio je da ne stigne. Potom sam ga pitao želi li raditi vrtiće ili sportske objekte na što je on odgovorio da vrtiće. Zato DAN nije radio taj posao - kratko je odgovorio Habuš dodavši da nema pojma tko se javio na javnu nabavu jer on ne provodi taj postupak.

Označeno u