Bruno Hranić u hrvatskom izaslanstvu na Općoj skupštini NALAS-a Foto: Udruga općina u RH

Bruno Hranić u hrvatskom izaslanstvu na Općoj skupštini NALAS-a

I.D./Varaždinske vijesti | 16.4.2016. u 08:01h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj Đuro Bukvić i glavni tajnik udruge te načelnik općine Vidovec Bruno Hranić sudjelovali su, zajedno s više od stotinu predstavnika lokalnih vlasti i udruga lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, na 11. Općoj skupštini NALAS-a (Mreže udruga lokalnih vlasti jugoistočne Europe) 14. i 15. travnja u Prištini (Kosovo).

Skupština je bila posvećena temi povećanja investicijskih kapaciteta općina te se u suradnji sa Svjetskom bankom Austrija, Urban program Partnerstvo II, u nekoliko panela analiziralo kako kapitalna ulaganja na lokalnoj razini mogu stvoriti održive zajednice na dobrobit građana.

Dosadašnji predsjednik Emil Dragichi, gradonačelnik Vulcana Bai (Rumunjska), sukladno rotacijskom principu, dužnost predsjednika predaje Naimu Ismajliju, gradonačelniku općine Shtime (Kosovo), predsjedniku Udruge kosovskih općina, a prihvaćeno je izvješće o radu i financijsko izvešće NALAS-a za 2015. i plan rada i proračun za 2016. godinu. Udruga općina u RH i Udruga gradova u RH aktivni su članovi NALAS-a, kojim je Đuro Bukvić predsjedavao u mandatu 2014/15.