Bosilj "vratio" Malenici: "Usporedbe s Trumpom zadržite za svoje mentore i pokrovitelje"

Varaždinske vijesti | 14.11.2020. u 11:55h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Poštovana dogradonačelnice, usporedbe s Trumpom zadržite za svoje mentore i pokrovitelje koji se ponašaju kao varaždinski Trumpovi (a tako će i proći na izborima) no od njih ste nažalost preuzeli obrasce ponašanja i komuniciranja, napisao je na svojoj Facebook stranici Neven Bosilj, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina komentirajući objavu dogradonačelnice Sandre Malenice.

Naime, ona je na Facebooku istaknula da mora reagirati na laži i obmane SDP-a te da iznos koji spominje SDP za zgradu knjižnice nije točan. Tako je napisala: "Siroti Grbin koji misli da ima Bidene u Varaždinu, a sve Trump do Trumpa".

Što joj je točno napisao Bosilj prenosimo u cijelosti:

"Predočiti ću vam jednostavnu matematiku koja demantira iznijeto na Gradskom vijeću kad ste s gradonačelnikom uvjeravali vijećnike da će cijela investicija u koju je uračunata i kupnja koštati oko 15 milijuna kuna te da će osim troška kupnje sve ostalo podmiriti Ministarstvo kulture.
Zbrojio sam troškove cijele investicije i to izgleda ovako:
1. Kupnja zgrade za 11,6 ,mil kuna kreditom HBOR-a uz 2,5 % kamatnu stopu i rok otplate na 10 godina što je ukupni trošak od 13,122 mil kuna
2. Uređenje zgrade (građevinski radovi) – ugovor na 12.278.000,00 kn
3. Namještaj (tek se treba potpisati ugovor) – najpovoljnija ponuda je 2.566,000,00 kn i na to još ide kamata koju ću vam šenkati.
Ukupno 27.966.000,00 kn ili okruglo 28 mil kuna. Za sada. Bez troškova samog preseljenja.
Financiranje: 25 mil kuna iz proračuna grada Varaždina, a 3 mil kuna je dalo Ministarstvo kulture (2 mil kuna u 2019. i 1 mil kuna u 2020). Uvjeravanje vas i gradonačelnika na gradskom vijeću prilikom kupnje je bilo da će još biti potrebno maksimalno 4-5 mil kuna da se zgrada adaptira za knjižnicu te da će sve to pokriti država (Ministarstvo kulture).
Zapravo kad bolje razmislim troškovi su još veći jer je i za uređenje zgrade naknadno dignut kredit u ovoj godini na 9.657.826,18 kn ali ne mogu sad naći pod kojim uvjetima tako da bi zapravo najtočnija cijena ovog projekta kad se uračunaju kamate i na taj krediti bila blizu 30 mil kuna. Kad se sve to pogleda vidi se da je iz tekućeg proračuna zadnje tri godine izdvojen minimalan iznos, a gro sredstava je kreditno zaduženje koje se tek treba otplačivati.
Ukratko, počeli ste izokretati činjenice i koristiti se uvredama i lažima kao i osobe iz vašeg okruženja, a to od vas ipak nisam očekivao".

Označeno u