Bosilj (SDP) kandidat za gradonačelnika Varaždina: "Varaždin - grad bez korupcije" Foto: Ilustracija

Bosilj (SDP) kandidat za gradonačelnika Varaždina: "Varaždin - grad bez korupcije"

VV | 13.11.2020. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Neven Bosilj bit će kandidat za varaždinskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, dok će njegov zamjenik biti Miroslav Marković. najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare gradske organizacije SDP-a na kojoj su bili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić te saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

- Varaždin je najveći grad i sjedište Varaždinske županije. Smatramo da se grad ne vodi dovoljno dobro i da na lokalnim izborima trebaju promjene kojaeće ovaj grad voditi k razvoju. Neven Bosilj 10 godina je u SDP-u, apsolutni je uzor morala i svegašto danas u politici tražimo i spreman je stati ispred svih i boriti se za Varaždin. U Gradskom vijeću radi za interese građana ovog grada i to će nastaviti kao gradonačelnik. Bosilj kao doktor znanosti radi u privatnom sektoru i ne sumnjam da će biti u stanju voditi upravljati gradom jer ima odlike čovjeka kakvog treba Varaždin - najavio je predsjednik varaždinske organizacije SDP-a Marković.
Bosilj je istaknuo kako mu je čast biti kandidat SDP-a za varaždinskog gradonačelnika.

- Kao varaždinski gradonačelnik omogućit ću potpunu transparentnost proračuna i nultu stopu tolerancije na korupciju. Građani će do zadnje lipe moći vidjeti utrošak novaca iz gradskog proračuna. Svoje znanje upravljanja sustavima prenijet su na Grad Varaždin. Tu nedaleko nas je kuća Ritz gdje se uređuje gradska knjižnica koja je već trebala biti gotova i koštati 15 milijuna kuna, a ona još nije gotova i košta 30 milijuna kuna. Znači, SDP i ja kao gradonačelnik uvest ćemo standarde upravljanja projektima na način kako se to radi u ozbiljnim korporacijama. Tu je i zgrada FOI-ja, gdje studiraju jedni od najpametnijih ljudi IT sektora. Moja vizija je da ih pokušavo zadržati ovdje kako bi naš Varaždin postao grad IT-a i modernih tehnologija 21. stoljeća. Varaždin je danas izgubio svoj sjaj i moja je ideja da ponovno postanemo glavni grad Hrvatske ali u smislu kvalitete života - najavio je Bosilj.

Predsjednica županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora naglasila je kako je ponosna da lokalna kampanja u Varaždinu počinje predstavljanjem jednog izuzetnog čovjeka širokog znanja.
- To je osoba koja će dostojno predstavljati načela socijaldemokracije. Predstoji nam borba protiv korupcije i fokus ćemo usmjeriti na projekte od kojih će imati koristi svi građani, a ne samo pojedinci - najavila je Antolić Vupora.

Da je SDP ozbiljno ušao u kampanju za lokalne izbore potvrdio je Grbin.

- Marković i Bosilj za šest mjeseci preuzet će Grad Varaždin u koji uvijek rado dolazim. Varaždin danas, zahvaljujući nekompetentnoj, netransparentnoj i nesposobnoj gradskoj upravi ne uspijeva ostvariti svoj puni potenicjal. Zato mi je drago da za kandidata za gradonačelnika imamo čovjeka koji je u isto vrijeme gradio ozbiljnu profesionalnu karijeru i političku karijeru te se uvijek zalagao za socijaldemoraciju, pravednost, slobodu, jednakost i solidarnost - istaknuo je predsjednik SDP-a danas u Varaždinu.

Označeno u