Bedeković (Reformisti): "Nemate hrabrosti za provođenje reformi kako bi V. Toplice izvukli iz 19. stoljeća" Foto: Ilustracija/Reformisti

Bedeković (Reformisti): "Nemate hrabrosti za provođenje reformi kako bi V. Toplice izvukli iz 19. stoljeća"

VV | 23.12.2020. u 18:01h | Objavljeno u Aktualno

- Pročitavši priopćenje gradonačelnice Grada Varaždinskih Toplica Dragice Ratković na službenim internetskim stranicama Grada, pod naslovom "Grad Varaždinske Toplice u idućoj će godini raspolagati s 31,1 milijun kuna. Protiv bili Reformisti i SDP koji , iako nezadovoljni proračunom, nisu pripremili niti jedan amandman“, ne preostaje nam drugo nego reagirati, oglasio se Željko Bedeković iz Kluba vijećnika Reformista.

- Klub vijećnika Narodne stranke Reformisti argumentirano, jasno i nedvosmisleno kritizira nečinjenje ove gradske vlasti u protekle tri i pol godine, a isto smo učinili i pri argumentiranju razloga neprihvaćanja proračuna za 2021. godinu. Proračun za 2021. godinu iznosi 31,1 milijun kuna, a izvršeni prihodi grada do 24. studenog ove godine su ukupno 14,7 milijuna kuna, što znači da će proračun za sljedeću godinu biti duplo veći od proračuna ove godine. Osnovni problem ove vladajuće strukture je u nedostatku hrabrosti pri provođenju nužnih reformi i projekata koji bi izvukli naš grad iz 19. stoljeća u kojem smo zapeli. Proračun je isti kao i za godinu 2020., što nam govori da ova vlast nema volju, kapacitet, a ni hrabrosti za promjene koje nam trebaju te pokazuje da namjeravaju raditi više-manje sve po starom – isplaćivati si plaće i šljunčati ceste pred izbore. Isključivi problem je u aktualnoj gradonačelnici koja nema karakteristike lidera i nema kapacitet za ozbiljno vođenje grada - navodi Bedeković.

Dodaje kako su u proračun uvrštena tri projekta koja se planiraju financirati iz EU fondova.

- Jasno je da natječaja za njihovu prijavu neće biti sljedeće godine već su uvršteni u proračun za predizborne svrhe aktualne vlasti. I nakon tri i pol godine upravljanja HSLS-a i HDZ-a, naš grad i dalje nema autobus ni kolodvor, nema novi vrtić s jaslicama, nemamo obnovljene društvene domove, ceste nikad nisu bile u lošijem stanju, a knjižnicu i novi muzej uopće ne spominju. Da rezimiramo: proračun za 2021. godinu je nerealan, neizvršiv i pripremljen je za predizborne potrebe aktualne gradonačelnice Dragice Ratković - navodi.

Ističe kako se upravo na prijedlog Kluba vijećnika Reformista, sjednice gradskih vijeća se prenose uživo na Youtube-u te su građani mogli sami vidjeti i čuti da kako su imali konkretne argumente zbog kojih nismo prihvatili prijedlog proračuna.

- Skrenuli bi pažnju i na činjenicu da su vijećnici HDZ-a i HSLS-a prije 6. točke dnevnog reda napustili sjednicu te srušili kvorum i onemogućili raspravu o zadnje dvije točke koje se tiču uzurpacije privatnog zemljišta od strane aktualne gradske vlasti te sudskog spora s bivšom pročelnicom koji traje već dugi niz godina te ga kao kostur u ormaru Dragica Ratković sprema za sljedeću gradsku vlast - zaključuje na kraju Bedeković.

Označeno u