Milorad Batinić Foto: VV arhiva

Batinić: Ako se premijer zahvali ministrici Divjak, zahvalio se i HNS-u

VV / hrt.hr | 30.11.2019. u 10:14h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na svom je Facebook profilu poručio kako njegova stranka zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice Blaženke Divjak, piše hrt.hr.

Bernardić je ocijenio da su najodgovorniji za propast obrazovne reforme, štrajk učitelja i to što djeca još uvijek ne idu u školu predsjednik Vlade i ministrica obrazovanja Divjak te stoga zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak kaže da je uvjeren kako vrlo malo treba da se prosvjetarima pridruže i neki drugi radnici. Što s tiče ministrice Divjak, smatra da je ona bivša, samo ona to još ne zna i treba otići što prije, piše hrt.hr.

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić poručio je da, ako se premijer zahvali ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, zahvalio se i HNS-u na suradnji te poručio da je dijalog između sindikata i Vlade jedino rješenje za ovu situaciju. Istaknuo je da ministrica Divjak ima punu podršku HNS-a, koji je ušao u koaliciju zbog provedbe obrazovne reforme.

Podsjetimo, na sindikalnom referendumu sudionika u štrajku protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju. Ministrica Blaženka Divjak je nakon objave rezultata sindikalnog referenduma poručila kako se dijalog Vlade i sindikata mora hitno nastaviti te da se moraju naći hrabra i brza rješenja.