Balaško (HDZ): O sramotnom slučaju Kišić-Bajsić treba raspravljati Gradsko vijeće Ludbrega

vv | 1.2.2017. u 11:11h | Objavljeno u Aktualno

- Nije točno da smo mi, vijećnici grada Ludbrega, još prošle godine, točnije 30. studenog 2016 godine bili upoznati s nekakvim zapisnikom koji je sačinila prof. Ivana Pomahač, razrednica malodobnog F. B. - a što je objavljeno na jednom portalu, naglašava Zlatko Balaško (HDZ), gradski vijećnik Grada Ludbrega.

- Ja nisam bio upoznat s nikakvim zapisnikom, a jesu li su s njime bili upoznati vijećnici iz redova HNS-a i SDP-a ili reformista -  to ne znam, napominje Balaško.

Posebno skreće pozornost da se Grad Ludbreg, odnosno gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća, nisu oglasili o navodima da su ludbreški vijećnici bili upoznati sa zapisnikom.

- Cijeli slučaj smatram sramotnim za Grad Ludbreg, jer, umjesto da se piše o postignućima naših vrijednih sugrađana, posljednjih dva tjedna za Ludbreg se čuje samo po aferi Kišić - malodobni B.F. Cijeli slučaj je još žalosniji kad se zna da Alen Kišić, zamjenik župana, dolazi iz našeg, ludbreškog kraja - ističe.

Poteze župana Predraga Štromara, koji je smijenio sve članove Školskog odbora Srednje škole s područja Grada Ludbrega, smatra „sramotnim i omalovažavajućim“.

- Dosad su  članice Školskog odbora, tijela koje upravlja školom, bile Petra Pokec, članica HNS-a te Ivana Škorjanec i Kristina Mirčetić Petrin, članice SDP-a. Zar zaista po županu na području ludbreškog kraja nema obrazovanih i kvalitetnih osoba koje bi mogle biti članovi školskog odbora, s obzirom da su na prijedlog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport imenovani Janja Banić, ravnateljica Prve gimnazije, Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole, i Dražen Košćak, ravnatelj Srednje strukovne škole? Kao gradski vijećnik, postavljam si i pitanje da li je u konkretnom slučaju odgovornost na članovima školskog odbora ili ravnatelju? Štiti li župan navedenim postupcima i smjenama – ravnatelja, pita se Balaško, koji se pita i je li u cijeli slučaj „umočen“ i župan  jer su malodobnog F. B. tijekom 2015. koristili u predizborne svrhe.

S obzirom na niz otvorenih pitanja i navode iz medija, Balaško predlaže da se po navedenoj temi održi sjednica Gradskog vijeća, to tim „više što su bivše članice Školskog odbora Srednje škole Ludbreg ujedno i članovi SDP-a i HNS-a“.

- Meni kao vijećniku neshvatljivo je da o zapisniku Ivane Pomahač gradonačelnik D. Bilić ili predsjednica Gradskog vijeća nisu obavijestili sve vijećnike Gradskog vijeća Grada Ludbrega. Ili u Gradskom vijeću postoji razlika između vladajućih i opozicijskih vijećnika, kada je riječ o informacijama od značaja za Grad Ludbreg - zaključuje vijećnik.

Označeno u