Antolić Vupora: "Situacija je izvanredna, stanovnici Varaždinske županije ponovno građani drugog reda" Foto: SDP Varaždinske županije

Antolić Vupora: "Situacija je izvanredna, stanovnici Varaždinske županije ponovno građani drugog reda"

VV | 19.11.2020. u 17:51h | Objavljeno u Aktualno

- Prijedlog državnog proračuna za 2021. godinu izražava neshvaćanje i neosjetljivost Vlade Andreja Plenkovića za probleme i potrebe građana Varaždinske županije. Vlada nema novaca za respiratore za varaždinsku bolnicu, kao ni za gradnju vitalnih cestovnih pravaca - naglasila je to saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, koja je predložila amandman na rebalans ovogodišnjeg proračuna kako bi se Općoj bolnici Varaždin povećala sredstva za dva milijuna kuna jer je stanje u bolnici alarmantno.

- Amandman je Vlada odbila s obrazloženjem da Ministarstvo zdravstva ne može osigurati prijeko potreban novac jer nisu osnivači varaždinske bolnice. Kakvo je to obrazloženje i koga ono zanima ako je situacija izvanredna? Zašto su stanovnici Varaždinske županije ponovno građani drugog reda? Zašto nema novaca za varaždinsku bolnicu, a s 42 milijuna kuna potiče se zdravstvo u BiH? - pita se Antolić Vupora.
Nakon odbijanja amandmana, Antolić Vupora je predložila da onda spomenuta dva milijuna kuna ostanu onima koji izdašno pune proračun, stanovnicima Varaždinske županije. No, očito im građani na sjeveru Hrvatske nisu važni.

- Osim za zdravlje naših građana, Vlada nema sluha ni za prometne teškoće u Varaždinskoj županiji. Popularna Podravska brza cesta od Hrašćice do Dubrave Križovljanske uopće se ne spominje u proračunu, kao ni brza cesta od Varaždina do Ivanca. Naš novac HDZ-ovi ministri ponovno dijele po stranačkom ključu i osiguran je za projekte koji nemaju tako visoki prioritet - istaknula je i dodala kako neće dići ruku za proračun koji stavlja Varaždinsku županiju u drugi plan.