Antolić Vupora o kampanji i lažnim profilima: "Vidljivo je da pojedinci padaju u duboke krize" Foto: VV arhiva

Antolić Vupora o kampanji i lažnim profilima: "Vidljivo je da pojedinci padaju u duboke krize"

Varaždinske vijesti | 13.3.2021. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

- Poštovani politički konkurenti na nadolazećim izborima, predizborna kampanja za lokalne izbore u svibnju već je započela. I sama sam objavila kandidaturu za županicu Varaždinske županije i jedna od prvih stvari koje sam kazala je kako u kampanji neću nikoga omalovažavati, vrijeđati niti kao kandidatkinja, a sutra niti kao županica. Nažalost, laži, obmanjivanja putem društvenih mreža, a što je najgore vrijeđanja, negativne objave i komentari s lažnih profila već obilježavaju ovu predizbornu utrku - navodi Barbara Antolić Vupora, kandidatkinja SDP-a za županicu Varaždinske županije.

- Tipičan je to primjer prljave kampanje po već viđenom obrascu plasiranja izmišljenih konstrukcija, potpunih laži, ružnih i neprimjerenih komentara koji se ponavljaju do besvijesti s ciljem diskreditiranja stranaka i kandidata na lokalnim izborima što sam i sama doživjela već prvog dana objave kandidature. Svjesna sam kako je moj rad i ja kao kandidatkinja izložena sudu javnosti. Očekujem kritiku, drugačije mišljenje, neslaganje s programom, ali ne mogu i neću prihvatiti da se bilo koga vrijeđa - istaknula je.

- Kao ozbiljna političarka, kandidatkinja SDP-a za županicu, pozivam sve kandidatkinje i kandidate, sve stranke, nestranačke liste da u fer i poštenoj borbi sučelimo programe, argumente i pustimo naše građane da daju glas onome koga oni smatraju najboljim. Pozivam vas da u predizbornoj kampanji govorimo o svom dosadašnjem radu i rezultatima, planovima za budućnost, prenosimo poruku biračima na fer i korektan način. Vrijeđanje, ponižavanje, klevetanje s lažnih profila sigurno neće nikome pomoći, a uvjerena sam kako može samo odmoći i odvratiti građane da uopće iziđu na izbore - kaže Antolić Vupora.

- Vidljivo je da pojedinci padaju u duboke krize, ne znaju kako ih prevladati, kako se suočiti sami sa sobom, kako prihvatiti da je njihovo vrijeme prošlo, da dolaze drugi i drugačiji. Mala smo sredina, svi se dobro poznajemo i uistinu nema potrebe nikoga blatiti, omalovažavati, vrijeđati, naročito ne s lažnih profila - poručuje Antolić Vupora.

- Izbori će proći, ponovo ćemo se morati sretati, raditi zajedno, surađivati, pogledati u oči jedni drugima, stoga, ako imamo bar malo ljudskosti i ako poštujemo ljude i sredinu u kojoj živimo, odradimo ovu kampanju fer i korektno, bez vrijeđanja, laži i omalovažavanja. Pozivam sve na konstruktivno sučeljavanje, međusobno i prije svega poštovanje naših birača - zaključila je kandidatkinja SDP-a za županicu.