Antolić Vupora: Ministre, dođe nam u jedan crni ponedjeljak i vidite posljedice štetne odluke

vv / sdp | 28.4.2019. u 19:45h | Objavljeno u Aktualno

-Kao što sam već apelirala na resorno ministarstvo da razmisli i povuče štetnu odluku, odnosno Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona, sada ponovo pozivam ministra Olega Butkovića da u radnom dijelu dana dođe do državne ceste. Svaki ponedjeljak je lutrija preživljavanja za mještane Brezja, Lovračana, Dubrave Križovljanke i Jarki jer da bi stigli do svojih domova pretječu kolonu od 4 km! Neka ministar dođe jedan crni ponedjeljak i vidi posljedice svoje štetne odluke - poručuje u priopćenju za javnost predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora.

Pozdravlja to što su i pojedine stranke, nakon što je Pravilnik već nekoliko mjeseci na snazi, počele uočavati njegovu štetnost za sigurnost i kvalitetu života više desetaka tisuća ljudi koji žive uz tu prometnicu.

-Znali smo da će se ovo dogoditi, a znali su i oni koji su donosili odluku. Upiranje prstom tko je odgovoran, najave mogućeg referenduma, sve je to dobro ali prije svega da se osiguran prisutnost u javnosti. Našim sugrađanima uz D2 treba hitna akcija, hitno rješenje problema. Ministru Butkoviću ne trebaju studije, analize, referendumi da vidi da je pogriješio. Dovoljno je samo da se odazove na moj poziv i da provede 10 minuta ponedjeljkom uz prometnicu i sve će mu biti jasno - kazala je Antolić Vupora dodajući da je rješenje vrlo jednostavno i brzo a to je da ministar povuče svoju štetnu odluku i počnu pripreme za Podravsku magistralu.

Još jednom je upozorila da je zbog nastale situacije, osim kvalitete života mještana uz D2 cestu u općinama Cestica, Petrijanec te Sračinec, kao i dijelovima grada Varaždina, posebno ugrožena sigurnost sudionika u prometu, posebice pješaka odnosno školaraca.

-Ovu cestu svakoga radnog dana oko 1.200 učenika prelazi po nekoliko puta. Zamislite kako je roditeljima koji ujutro šalju svoje dijete u školu i tako svakog dana. Apeliram još jednom - ministre rješenje postoji, priznajte da ste pogriješili, povucite svoju štetnu odluku! - mještani naših općina biti će vam zahvalni - zaključila je Antolić Vupora.