Alen Runac: Javna zahvala Miroslavu Markoviću, predsjedniku SDP-a Grada Varaždina

VV | 25.3.2021. u 12:28h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je varaždinski SDP ukazao na nedavne letke iz Parkova u kojima se isitče što su Parkovi sve uradili za vrijeme predsjedavanja Alena Runca, što smatraju neprimjerenim potezom kandidata za gradonačelnika, koji se na ovaj način putem Parkova reklamira za predstojeće izbore, dok Runac ne vidi ništa sporno u tome, a platforma Budimo grad je od GONG-a (Građani organizirano nadgledaju glasanje) dobila mišljenje da je taj potez zaista neprimjeren, javio se i sam Runac koji se zahvaljuje besplatnoj reklami Parkova od strane SDP-a jer se Parkovi bore za svoje mjesto na tržištu. Njegovu medijsku objavu prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, 

ovim putem želio bih uputiti javnu zahvalu predsjedniku SDP-a Grada Varaždina g. Miroslavu Markoviću na besplatnoj promociji koju je priskrbio gradskoj tvrtki Parkovi d.d. kojoj sam na čelu. Zahvaljujući njegovim sitnim politikantskim optužbama, između ostaloga da trošimo „javni novac“ za moju kampanju – što dakako nije istina, o Parkovima su ovih dana pisali svi lokalni i gotovo svi nacionalni mediji.  

Rezultat je to sam po sebi u promidžbenom smislu, međutim krajnji rezultat Markovićeve „omaške“ neusporedivo nadmašuje budžet koji smo inače namijenili za kampanju letaka kojima je bio cilj transparentno izvijestiti o realizacijama Parkova, izvršenim i planskim. Naime, za budžet od otprilike 3.000,00 kuna plus PDV, posljednjih dana nam se užario telefon od upita za ponudom usluga koje Parkovi i inače nude na tržištu. 

I to je ono što gospodin predsjednik gradskog SDP-a ne razumije: TRŽIŠTE. Parkovi nisu uobičajena komunalna tvrtka, nego tvrtka koja se bavi kreativnom hortikulturom i koja 50 posto svojih prihoda ostvaruje na tržištu. Neke od naših referenci su Grand Park hotel Rovinj, Adris, Maistra, nova poslovna zgrada INFO BIP-a, ACI Marina Split i brojni drugi. Da bi bila uspješna na tržištu, mora ulagati u reklamu. Ako ulaže u reklamu i uspješna je na tržištu, rastu joj prihodi i primanja zaposlenika, itd. No, kako to objasniti g. Miroslavu Markoviću, čovjeku kojemu je za sve prva asocijacija – JAVNI NOVAC? Ne može to biti slučajno, zar ne? 

S poštovanjem, 

Alen Runac, 

Direktor Parkova d.d."

Označeno u