Alen Kišić predsjednik gradskog SDP-a: Varaždin je uspavana ljepotica koju će SDP probuditi Foto: Krešimir Đurić

Alen Kišić predsjednik gradskog SDP-a: Varaždin je uspavana ljepotica koju će SDP probuditi

| 30.4.2016. u 19:57h | Objavljeno u Aktualno

Alen Kišić izabran je za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Grada Varaždina s 97 posto glasova kao jedini kandidat na današnjim unutarstranačkim izborima za predsjednika GO SDP-a Grada Varaždina.

Od 394 člana, na izbore je izašlo njih 210, a Kišić je dobio 204 glasova. Kako je naglasio Mario Habek, predsjednik Županijske organizacije SDP-a, završen je jedan proces koji je započeo prije godinu dana.

- Alen Kišić bio je jedini kandidat, no sama činjenica da je više od pedeset posto naših članova izašlo na ove izbore, govori o tome da je Alen Kišić dobar izbor i da je pokazao da dobro radi svoj posao. Vjerujem da će za 14 dana biti izabrano i vodstvo Gradskog odbora i da će to vodstvo SDP voditi prema novim pobjedama - rekao je Habek.

Novi predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić naglasio je da ga iznimno veseli velik odaziv medija što to pokazuje tko i što je SDP u gradu Varaždinu.

- Meni je nakon današnjeg dana ovo jedna velika čast biti na čelu kolegica i kolega članova SDP-a u gradu Varaždinu, ali isto tako i odgovornost i obveza. Iako sam tek tri godine u jednoj političkoj žiži, odgovornosti se nisam bojao i neću je se bojati. Bit ću jedan dobar i kvalitetan predsjednik SDP-a. Povest ću stranku onako kako sam napisao u svojim tezama za vođenje, SDP će biti lider lijevog centra u gradu Varaždinu. SDP je ovdje bio jak, no 12 godina nismo imali svog kandidata za gradonačelnika i ono što ću reći, SDP će imati svog kandidata ili kandidatkinju za gradonačelnika Grada Varaždina. U slučaju da se to ne dogodi, prvi ću podnijeti ostavku - najavio je Kišić.

Istaknuo je da ga veseli odaziv članova na izbore, što je prema njegovom mišljenju pokazatelj da članovi žele ono što je ponudio.

- A to je zajedništvo. Mislim da je bilo previše podjela i bavljenja samih sobom unutar stranke. To od sutra sigurno više neće biti. 14. svibnja vjerujem da ćemo dobiti kvalitetno vodstvo stranke, sudeći prema kandidatima. Ima jedna krasna izreka Pabla Nerude, možete počupati svo cvijeće, ali ne možete zaustaviti da dođe proljeće. Sljedeće godine dolazi proljeće 21. svibnja - istaknuo je Kišić.

Habek je naglasio kako ne može potvrditi da će Kišić biti kandidat za gradonačelnika Varaždina jer će o tome odlučiti Gradski odbor koji će biti izabran 14. svibnja. Na pitanje hoće li HNS biti partner SDP-u na lokalnim izborima, Habek je odgovorio da se s HNS-om razgovara.

- No SDP ovog puta neće popustiti pritiscima. SDP ima želju da se dogovori s HNS-om i drugim koalicijskim partnerima. Vjerujem da će HNS prepoznati kvalitetu našeg kandidata ili kandidatkinje za gradonačelnika i da će nas podržati u tome. SDP ima prioritet, a to je gradonačelnik ili gradonačelnica Varaždina - rekao je Habek dodavši kako imaju i nekoliko kadrova koji mogu obavljati i funkciju župana, no i tome još traju pregovori.

Predsjednik varaždinskog SDP-a Kišić za Varaždin je rekao da je "uspavana ljepotica kojoj treba doći netko da ju probudi".

- Varaždin je upao u letargiju i iz te letargije treba grad probuditi. Treba svježa krvi, nove ideje, novi ljudi. Mislim da će ovog puta SDP ponuditi tim ljudi, tim kvalitetnih ljudi. Naravno da je ključni čovjek prvi čovjek koji je najodgovorniji i mi ćemo ovog puta izaći na izbore možda sami, možda u koaliciji. Ali ako će to biti u koaliciji, ovog puta preuzimamo najveću odgovornost, što znači da idemo s našim kanidatom za gradonačelnika - naglasio je Kišić i dodao da je spreman preuzeti odgovornost kao gradonačelnik, no da će o tome odlučiti Gradski odbor.

Što se tiče stanja u gradu Varaždinu i odgovornosti SDP-a, s obzirom na to da participira u vlasti, Kišić je naglasio da će do kraja mandata podržati ovu vlast, no da se moglo bolje.

- U ovom slučaju HNS nosi najveću odgovornost, no imamo i mi manjinsku odgovornost. Bez obzira na to, mi ćemo ponuditi jednu novu ekipu. Mi smo imali vrlo turbulentno desetljeće, no bez obzira na to SDP je jak i najjača je stranka ljevice. Već smo počeli interno raditi na programu za Grad Varaždin i biti će to jedan novitet - najavio je Kišić te dodao da s Reformistima još nisu razgovarali, no da to ne znači da neće.

Kišić je komentirao i slučaj Termoplina i fakturiranih cijena plina javnim ustanovama, odnosno gradonačelnikovo pozivanje na odgovornost pročelnice Mirele Ivanković.

- To je odnos gradonačelnik - službenik, odnos koji se mora riješiti. Nije trebalo završiti u medijima na takav način, no to nije stvar koalicijskih pregovora. Gospođa Ivanković je financijska stručnjakinja koja je u SDP-u, ali nije tamo zbog toga već zbog svojih kvalifikacija. Postavio bih tu i pitanje odgovornosti Termoplina. Mislim da je najpametnije da se vidi što HERA kaže i tek nakon njihova očitovanja mi ćemo se kao stranka izjasniti - zaključio je Kišić.