Počeo EURO 2021., Božinović poziva na izbjegavanje organiziranja i masovnog gledanja utakmica Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Počeo EURO 2021., Božinović poziva na izbjegavanje organiziranja i masovnog gledanja utakmica

VV | 12.6.2021. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Počelo je Europsko nogometno prvenstvo. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu s nestrpljenjem isčekuju prvu utakmicu naše reprezentacije s Engleskom, koja se igra sutra u 15 sati na stadionu Wembley u Londonu.

Uoči početka EURO-a 2021. godine Davor Božinović jučer je pozvao građane da izbjegavaju masovno gledanje utakmica, odnosno pozvao je organizatore programa na gradskim trgovima da to otkažu.

- Javna događanja i okupljanja i dalje su ograničena na maksimalno 100 osoba što je bitno istaknuti, pogotovo kad je pred nama europsko prvenstvo u nogometi i turistička sezone. Preporuka je svim jedinicima lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica - rekao je Božinović, objavljeno je na stranicama Vlade. 

Poručio je da iz Hrvatske ne bi trebale ići slike masovnog okupljanja kao što je to bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica za strane goste.

- Želimo poslati poruku državljanima EU da je Hrvatska spremna na sigurnu turističku sezonu - istaknuo je.

Utakmice će se moći gledati na terasama kafića, no njih će, prema najavama Božinovića, nadzirati redari civilne zaštite.

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je donio Odluku prema kojoj danas od ponoći ugostiteljski objekti, pekarnice, casina i automat klubovi mogu raditi do 24 sata. Moći će se trenirati i u školskim dvoranama, a konferencije i kongresi moći će se održavati uz pridržavanje mjera.

Ipak, gosti u kafićima i dalje mogu boraviti samo na teresama jer je unutrašnjost ugostiteljskih objekata i dalje zatvorena za posjetitelje, osim za one objekte koji poslužuju hranu.