D. Habijan: Zaključak koji prethodi razrješenju ravnateljice bolnice S. Zember je falsifikat

| 9.1.2017. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

Upravno vijeće varaždinske Opće bolnice na čelu s predsjednikom Upravnog vijeća Zoranom Šantekom (HNS), u petak 30. prosinca donijelo je Zaključak kojim se od ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember traži očitavanje o poslovanju bolnice na temelju kojeg će UV odlučivati o njezinom razrješenju.

Doznajemo to od člana Upravnog vijeća bolnice Damira Habijana (HDZ) koji se protivi takvom zaključku i kaže kako je riječ o falsifikatu.

- Na inicijativu predsjednika Upravnog vijeća dodana je jedna točka dnevnog reda i ja nisam bio za to, jer za to nismo imali materijala i nismo imali o čemu raspravljati. Međutim, prošlo je da se to uvrsti, a raspravljalo se o poslovanju bolnice. Na kraju je donijet zaključak da se traži neko očitovanje od ravnateljice - kazao je Habijan te istaknuo kako taj zaključak ne odgovara onome o čemu se razgovaralo.

- Naime, zaključak se poziva na odredbe članka 44. Zakona o ustanovi i članka 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji govore o postupku razrješenja ravnatelja ustanove, a o tome pod tom točkom dnevnog reda riječi nije bilo. Nitko nije spomenuo razrješenje niti taj postupak, govorilo se svašta, o poslovanju bolnice, ali ne i o razrješenju niti o razlozima radi kojih bi se oba razriješila. Na temelju tog zaključka, ravnateljica se mora očitovati na razloge za razrješenje u određenom roku i nakon toga se može eventualno donijeti odluka o razriješenju. Zato sam rekao da to izgleda kao neki postupak ili predradnja koja je nužna da se provede da je se razriješi - kaže Habijan.

Pojašnjenje spornog zaključka željeli smo čuti i od predsjednika UV-a Zorana Šanteka, ali on nam se nije javljao na telefon.

 

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci