Zvrkaonica: Učenici topličke osnovne škole ispjevali pjesmu o Mrvi iz Toplic Foto: OŠ Varaždinske Toplice

Zvrkaonica: Učenici topličke osnovne škole ispjevali pjesmu o Mrvi iz Toplic

V.M./Varaždinske vijesti | 15.11.2016. u 17:04h | Objavljeno u Društvo

U topličku Osnovnu školu stigla je "Zvrkaonica", čitateljsko-pisateljsko-glumački susret koji potiče učenike i učenice na zainteresirano slušanje, pomno čitanje, stvaralačko pisanje i radosnu glumu, a osmišljava ih, vodi i ostvaruje Siniša Cmrk.

Ciljevi takvih radionica su učiniti poeziju zanimljivom djeci, popularizirati svu ljepotu i raskoš kajkavskog narječja te poticati učenike da stvaraju pjesme o svome kraju na svome narječju. Važno je integrirati i one učenike koji inače nemaju afiniteta za stvaralačko pisanje.

Cmrk je bio vrlo zadovoljan odazivom i suradnjom učenika nižih i viših razreda topličke škole. Učenici su bili vrlo motivirani te su sudjelovali u stvaranju pjesme o Mrvi iz Toplic koju su na kraju i otpjevali, odnosno odrepali, i snimili za učenike ostalih škola u Hrvatskoj.

Kao rezultat projekta nastaje i nekomercijalni školski portal na kojem će sve škole u Hrvatskoj moći pokazivati svoja dostignuća, svoje nagrađene, svoju talentiranu djecu. Portal će biti zatvoren za javnost, a informacije će škole razmjenjivati između sebe.

Cmrk je posebno bio oduševljen topličkom školskom kuhinjom pa je napisao jednu pjesmu vrijednim kuharicama, a članice novinarske grupe Petra Slatki i Lorena Valent s njim su snimile intervju. 

Svi su se učitelji i učenici topličke škole složili kako je ovom kreativnom radionicom na najbolji mogući način obilježen Mjesec hrvatske knjige.

toplice_zvrkaonica_2.jpg

toplice_zvrkaonica_3.jpg

toplice_zvrkaonica_4.jpg

toplice_zvrkaonica_1.jpg

toplice_zvrkaonica_5.jpg

toplice_zvrkaonica_6.jpg

toplice_zvrkaonica_7.jpg