Zašto je natječaj Sveučilišta Sjever objavljen (i) u Glasu Istre

vv | 3.12.2016. u 10:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Sveučilišta Sjever objavilo je natječaj za prijem u radni odnos jednog zaposlenika u znanstveno-nastavnom zvanju docent, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, područje društvenih znanosti, polje ekonomija.

Gdje je i zašto ovaj natječaj objavljen,  objasnila nam je Petra Bagarić iz Sveučilišnog centra Koprivnica.

- Sveučilište Sjever je prema Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statutu Sveučilišta Sjever i Pravilniku o radu Sveučilišta Sjever, navedeni natječaj objavilo 25. studenog u Narodnim novinama br.109/2016., zatim na službenoj internetskoj stranici Sveučilišta te na službenom internetskom portalu za radna mjesta Europskog istraživačkog prostora (https://euraxess.ec.europa.eu/), koji je centralno mjesto na kojem se oglašavaju svi poslovi u akademskoj zajednici na razini EU i za koji vjerujemo i očekujemo da ga slijede i svi potencijalni znanstvenici odnosno ciljana publika kojoj je natječaj namijenjen i u Hrvatskoj, objašnjava  Bagarić.

U Sveučilištu Sjever, kako naglašava, spomenuti portal smatraju temeljnim kanalom za ovaj tip obavijesti jer ga prate upravo ljudi kojima je njihov oglas i namijenjen.

-Smatramo malo vjerojatnim da znanstvenici i nastavnici koji ispunjavaju uvjete natječaja i pred sobom imaju ozbiljniju znanstvenu perspektivu ne znaju za ovaj portal ili ga ne prate, kako na sjeveru Hrvatske, tako i u drugim dijelovima Hrvatske ili Europe, napominje.

Sveučilište Sjever je zakonom obavezno i dodatno objaviti i oglas u dnevnim novinama. Zašto je natječaj objavljen baš u Glasu Istre, a ne nekoj drugoj tiskovini, također nam je objasnila.

-S obzirom da je Glas Istre od dnevnih novina utvrđen kao najpovoljniji za spomenutu objavu te s obzirom da u zapošljavanju kadrova nismo ograničeni samo na sjever Hrvatske, već na Sveučilištu rade znanstvenici i nastavnici iz doslovno svih dijelova Hrvatske, Glas Istre izabrali smo kao najjeftiniju opciju, napominje Bagarić