Započela kampanja "Odaberi svoju školu": 1.690 osmaša pred važnom odlukom Foto: Varaždinska županija

Započela kampanja "Odaberi svoju školu": 1.690 osmaša pred važnom odlukom

Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 15:11h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Varaždinske županije jučer je u Gospodarskoj školi Varaždin počela kampanja "Odaberi svoju školu", na kojoj se učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavljaju sve srednje škole u Varaždinskoj županiji.

Učenici i njihovi roditelji tako mogu na jednom mjestu, u direktnom kontaktu, čuti sve o programima i mogućnostima koje nude srednje škole, a svaki učenik dobiva promotivnu knjižicu s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima. Uz predstavnike škola, više od 700 učenika i roditelja iz Varaždina, Vinice, Cestice, Petrijanca, Sračinca i Trnovca jučer je pozdravio zamjenik župana Tomislav Paljak, a u ime partnera na ovom projektu Dragutin Gložinić, predsjednik HGK, Gospodarske komore Varaždin, Branka Šaško, v.d. predstojnice Zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Varaždin i Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Zamjenik župana je naglasio važnost ove kampanje kako bi se učenici, ali i njihovi roditelji, na vrijeme upoznali sa srednjoškolskim ustanovama.

kampanja_odaberi_svoju_skolu_varazdin_1.jpeg

- Ovom prilikom želim naglasiti kako naša Županija ogromni dio financijskih sredstava ulaže u obrazovanje, a rezultati su jako vidljivi. Svim učenicima želim puno sreće kod upisa u željena zanimanja – rekao je Paljak.

kampanja_odaberi_svoju_skolu_varazdin_2.jpeg

Kampanja ove godine traje od 16. do 19. travnja, a danas će se održati u Srednjoj školi Ivanec za 400-tinjak učenika iz Ivanca, Lepoglave, Radovana, Klenovnika, Kamenice, Višnjice, Bednje, Vidovca, Tužnog, Maruševca i Voće. U srijedu, 18. travnja, u sportskoj dvorani OŠ Ludbreg okupit će se učenici iz Ludbrega, Velikog Bukovca, Svetog Đurđa, Martijanca, Varaždinskih Toplica, Svibovca, Jalžabeta i Šemovca. Zadnji dan kampanje rezerviran je za Novi Marof i učenike osmih  razreda iz Novog Marofa, Podruta, Ljubešćice, Beletinca, Svetog Ilije, Gornjeg Kneginca, Brezničkog Huma, Visokog i Bisaga.

kampanja_odaberi_svoju_skolu_varazdin_3.jpeg

Inače, osme razrede u Varaždinskoj županiji ove godine završava 1.690 učenika, a u prvim razredima srednjih škola nudi im se 2.100 mjesta u 70-ak različitih zanimanja.

kampanja_odaberi_svoju_skolu_varazdin_4.jpeg