Za tjedan dana počinje nastava i u školama Varaždina i Varaždinske županije: hoće li biti uživo ili online? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Za tjedan dana počinje nastava i u školama Varaždina i Varaždinske županije: hoće li biti uživo ili online?

IHR/Varaždinske vijesti | 8.1.2021. u 18:51h | Objavljeno u Društvo

Za nešto više od tjedan dana, u ponedjeljak 18. siječnja počinje nastava u osnovnim i srednjim školama nakon zimskog odmora. I dok iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu kako odluka o načinu nastave ovisi o lokalnim stožerima i samim školama, pitali smo Varaždinsku županiju i Grad Varaždin na koji način će biti organizirana nastava za osnovnoškolce i srednjoškolce u novom polugodištu.

- Odluka će biti donesena idućeg tjedna – poručili su iz Varaždinske županije.

Na koji način će biti organizirana nastava u novom polugodištu u varaždinskim osnovnim školama također se još ne zna. Odgovor na upit o načinu organiziranja nastave u novom polugodištu iz Grada Varaždina do zaključenja broja nismo dobili.

Podsjećamo, prije odlaska na zimske praznike, srednje škole i učenici viših razreda osnovnih škola Varaždina i Varaždinske županije imali su nastavu na daljinu. Samo učenici nižih razreda nastavu su imali u školi, no i u posljednjem tjednu prije odlaska na praznike u nekim školama, poput II. OŠ Varaždin, i učenici nižih razreda radili su – online.

- Sve škole s radom će početi sukladno uputama nadležnog Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pridržavajući se svih mjera vezano na epidemiološku situaciju izazvanu virusom COVID-19. U tom smislu škole će i organizirati nastavu po danim modelima od A do C - poručili su iz Grada Varaždina.