Vrtić „Dječji svijet“ dobio je nagradu #BeCROactive za 2019. godinu u kategoriji „Obrazovna ustanova“

MGA/VV | 12.12.2019. u 19:22h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić „Dječji svijet“ je od Središnjeg državnog ureda za šport dobio #BeCROactive nagradu za 2019. godinu u kategoriji „Obrazovna ustanova“.

Dodjela nagrada održala se 06. prosinca u dvorani Opera hotela Westin u Zagrebu, zajedno sa svečanim obilježavanjem 5 godina Europskog tjedna sporta. Tom prilikom zamjenik državnog tajnika za šport Krešimir Šamija, uručio je priznanje i novčanu nagradu.

Središnji državni ured za šport drugu godinu zaredom organizira dodjelu #BeCROactive nagrada. Nagrade su osmišljene po uzoru na #BeActive Awards koju unazad četiri godine Europska komisija dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna sporta. Glavni cilj ove dodjele je odati priznanje ustanovama i pojedincu koji su se istaknuli u širenju glavne poruke Europskog tjedna sporta - #BeActive na području Republike Hrvatske. Nagrade se dodjeljuju u kategorijama „Obrazovna ustanova“, „Radno mjesto“ i „Lokalni heroj“.

Cilj Europskog tjedna sporta je inspirirati građane na svakodnevno sudjelovanje u športu i tjelesnim aktivnostima te podići svijest o njihovim dobrobitima, a „Dječji svijet“ je upravo to postigao provođenjem posebnog programa u prirodi unatrag proteklih 8 godina. Programom je do sada obuhvaćeno oko 800 sudionika, a djeci je dva puta tjedno omogućen trosatni boravak u prirodi tijekom redovnog boravka u vrtiću. Dječji vrtić „Dječji svijet“ u kategoriji obrazovnih ustanova, odabran je i kao predstavnik Hrvatske u 2019. godini na europskoj razini. Vrtić se istaknuo kao obrazovna ustanova koja svojim programom potiče djecu na športsko-tjelesnu aktivnost te ih upoznaje s dobrobitima koje ona pruža.

Označeno u