Volonterka Elektrostrojarske škole dobila nagradu za projekt o sreći

VV | 23.6.2017. u 13:20h | Objavljeno u Društvo

U srijedu, 1. lipnja, Elektrostrojarsku školu posjetio je stručni savjetnik za Njemačku jezičnu diplomu (DSD) Ulrich Dronske. Povod je bio projekt GlücksSache, multimedijalna izložba učeničkih radova čija je tema bila sreća. Projekt je, uz pomoć profesorice Tanje Pintarić i Barbare Golenja, osmislila i provela volonterka Anna Reinöhl.

Anna je zajedno s obje nastavnice i deset učenika koji polaze program Njemačke jezične diplome putovala u Stuttgart na tjedan dana. Financiranje projekta ostvareno je putem Njemačke službe za razmjenu učenika, studenata i volontera (Pädagogischer Austauschdienst). Učenici su bili smješteni u gostinjskim obiteljima čija djeca polaze Geschwister Scholl-Gimnaziju.

Zajedno sa svojim domaćinima učenici su pohađali nastavu, pripremali materijale za izložbu GlücksSache, koja je bila središnji događaj boravka u Njemačkoj, te su sudjelovali u brojnim drugim događanjima s namjerom da poboljšaju svoje jezične kompetencije i da prošire vidike u kulturološkom pogledu.

Volonterstvo njemačke mladeži u Hrvatskoj je zastupljeno u mnogim gradovima (Zagreb, Rijeka, Bjelovar) i državama Srednje i Jugoistočne Europe, nekim državama Afrike, Latinske Amerike te u zemljama Zajednice neovisnih država. Svaki volonter tijekom svoga boravka morao je napraviti projekt i predati izvještaj o tome. Projekt volonterke Elektrostrojarske škole Anne Reinöhl proglašen je najboljim projektom svih volontera.

Nagradu za najbolji projekt koja iznosi 500 eura svečano je uručio gosp. Ulrich Dronske Njemačkom Aktivu Elektrostrojarske škole, a novac je namijenjen za daljnju realizaciju projekata s ciljem promocije njemačkog jezika.