Vidovec: Potpisani ugovori o stipendiranju s 27 srednjoškolaca i 19 studenata Foto: Općina Vidovec

Vidovec: Potpisani ugovori o stipendiranju s 27 srednjoškolaca i 19 studenata

I.D./Varaždinske vijesti | 28.2.2017. u 11:58h | Objavljeno u Društvo

Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić potpisao je u petak 24. veljače sa srednjoškolcima i studentima 46 ugovora o stipendiranju za školsku/akademsku godinu 2017./2018.

- Općina Vidovec jedna je od rijetkih općina koja uz studentske stipendije redovito dijeli i stipendije za učenike srednjih škola te ih na taj način pokušava nagraditi za njihov trud i motivirati na daljnje učenje i obrazovanje - istaknuo je Hranić.

Stipendije su i ove godine, na inicijativu općinskog načelnika, dodijeljene svim učenicima i studentima koji su zadovoljili kriterije. Usto, na prijedlog općinskog vijećnika Dubravka Zavrtnika, od ove godine iznos stipendija povećan je za 50 kuna pa učenička stipendija iznosi 250 kuna, dok studentska iznosi 350 kuna mjesečno. Iz općinskog proračuna tako će se sveukupno izdvojiti 134.000 kuna.

Hranić je naglasio kako je ponosan što se i ove godine dodjeljuje ovako veliki broj stipendija - 27 učeničkih i 19 studentskih stipendija, te je istaknuo da će Općina Vidovec uvijek podupirati mlade i uspješne ljude jer su oni budućnost ovog kraja.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočila je zamjenica općinskog načelnika Dubravka Rog, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vidovec Zdravko Pizek te općinski vijećnik Dubravko Zavrtnik.