Na plažu nosite nakit, puno novca i tehničku opremu? Nemojte! Foto: ilustracija / Pixabay

Na plažu nosite nakit, puno novca i tehničku opremu? Nemojte!

I.D./Varaždinske vijesti | 24.7.2019. u 20:29h | Objavljeno u Crna kronika

Vrijeme je godišnjih odmora koje većina ljudi provede na moru ili barem na lokalnim kupalištima. Nažalost, uživanje na plaži ponekad nam pokvare lopovi, stoga policija poziva sve građane na oprez.

- Savjetujemo da svoje stvari ne ostavljate bez nadzora te preporučamo da na plažu nosite samo najpotrebnije stvari i manje novčane iznose. Na plažu ne nosite vrijednije predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose, zlatninu i vrijednu tehničku opremu. Također preporučamo da dokumente i novac ne držite zajedno, i ponesite sa sobom onoliko novca koliko je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled, itd..) - savjetuju iz policije.

Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete. Ako na plažu dolazite biciklom - osigurajte ga vežući ga za drvo, ogradu ili sl. Svoje stvari (torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora, a ako ste spriječeni, neka ih pripaze prijatelji ili poznanici.

- Ne provjeravajte učestalo na plaži ili terasi ugostiteljskog objekta novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari, vrijedne predmete pohranite na neko sigurno mjesto. Ukoliko sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima kraj sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora, Ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik - poručili su iz policije.

Označeno u