Varaždinska županija objavila javni poziv studentima za sufinanciranje troškova prijevoza Foto: VV arhiva / ilustracija

Varaždinska županija objavila javni poziv studentima za sufinanciranje troškova prijevoza

Varaždinske vijesti | 15.10.2019. u 12:39h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska županija je danas, 15. listopada, objavila javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2019./20.

Javni poziv će biti otvoren do 15. studenoga, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport s naznakom za „prijevoz studenata“, Franjevački trg, 42000 Varaždin.

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od 5 kilometara.

Uz to, studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni s prebivalištem u općinama Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Gradu Zagrebu ostvaruju pravo na prijevoz dodjelom pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu.

Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu te u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno, a oni koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 100 kuna mjesečno za razdoblje studeni-lipanj tekuće akademske godine.

Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, a svi ostali čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice. Oni koji studiraju u inozemstvu, osim navedenog, dostavljaju i presliku kartice žiroračuna.

Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije.