Varaždinci sudjelovali na konferenciji za mlade u Ravensburgu Foto: Gimnazija Varaždin

Varaždinci sudjelovali na konferenciji za mlade u Ravensburgu

Varaždinske vijesti | 9.11.2019. u 16:11h | Objavljeno u Društvo

Učenici Prve gimnazije Varaždin u razdoblju od 26. listopada do 1. studenog boravili su u gradu Ravensburgu u sklopu Erasmus+ projekta na konferenciji za mlade.

Ravensburg i Varaždin prijateljski su gradovi te se konferencija već nekoliko godina uspješno održava  u suradnji ova dva prijateljska grada. Učenici 3.IB i 4.IB razreda Prve gimnazije Varaždin u pratnji profesora sudjelovali su na konferenciji za mlade na temu održivog razvoja. Sveukupno jedanaest timova iz 9 zemalja (Njemačka, Francuska, Italija, Španjolska, Izrael, Bjelorusija, Wales, Turska i Hrvatska) raspravljalo je kroz razne radionice i praktične zadatke o temama vezanim uz korištenje resursa i održivosti.

Okupljene je primila i pozdravila i zamjenica gradonačelnika grada Ravensburga. Učenici Prve gimnazije Varaždin predstavili su hrvatsku kulturu te za veliko finale izveli latinsku verziju "Ja sam Varaždinec" kao i pripremili grah s varaždinskim zeljem kao tradicionalno jelo našeg kraja.

Jedan od zadataka za vrijeme konferencije za mlade bio je i kreirati odjevnu kombinaciju jesen-zima 2178./2179. iz odbačenih materijala, odnosno iz smeća. Sadržajna i zanimljiva konferencija za mlade novo je iskustvo za sve sudionike kao i prilika za nova prijateljstva i primjer kako lokalno vrlo lako preraste u globalno.

mladi_u_ravensburgu.jpg

mladi_u_ravensburgu3.jpg