Uspješno proljeće za osnovnoškolce iz Martijanca Foto: OŠ Martijanec

Uspješno proljeće za osnovnoškolce iz Martijanca

Varaždinske vijesti | 15.5.2017. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici Osnovne škole Martijanec ove godine marljivo pišu pjesme i priče, snimaju filmove te se natječu u drugim predmetima, a mnogi njihovi radovi poslani su na različite literarne natječaje.

Tako su 7. travnja učenici Viktor Pijanec i Borna Šantavec u pratnji ravnateljice Sonje Huzjak i stručne suradnice Ana-Marije Bunić bili pozvani u Veliki Grđevac gdje je održana projekcija filmova na temu filantropije. Još jedan film snimili su učenici 6. razreda Dario Kolman, Erika Talan, Ervin Matulić te David Kovačić. Oni su vježbali u teretani te su svoj videouradak poslali na FIFES – Filmski festival smijeha. Film pod nazivom "Teretana" osvojio je novčanu nagradu, a mladi su autori zajedno s učiteljicom Spomenkom Struški 28. travnja prisustvovali otvorenju festivala te projekcijama filmova. Vrijedi spomenuti da su se našli u krugu poznatih hrvatskih filmaša kao što su Kristijan Ugrina i Hrvoje Selec, a tu su im čast među ostalima iskazali i Luka Bulić, Damir Folnegović – Blaž te Mladen Horvat, koji su bili članovi žirija.

Mladi kreativci iz OŠ Martijanec su i pisali. Rezultat je prvo i treće mjesto na literarnim natječajima. Tea Vručina dva je dana provela u Zadru s učiteljicom Spomenikom Struški kao nagradu za osvojeno treće mjesto na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice. Napisala je sastavak pod naslovom "Grom". Prvo mjesto na natječaju DUZS-a osvojio je David Kovačić s pjesmom "Soseda". Po svoju je nagradu 19. svibnja putovao u Zagreb u društvu mentorice Spomenke Struški.

Matematičari su sudjelovali na Festivalu matematike u Varaždinu 21. travnja. Oni najsretniji su se vratili kući sa zlatom oko vrata - učenik 8. razreda Andrian Vršić osvojio je prvo mjesto u kategoriji izrade plakata, dok je bilježnica Eme Pavlaković, učenice 5. razreda proglašena najurednijom u toj kategoriji. Njihovi su mentori Ivana Golenja-Šmitlehner te Tomislav Varga.

Ništa manje vrijedan nije ni uspjeh mladih sportaša. Naime, ekipa u sastavu Matija Kučej, Matija Pokos, Viktor Pijanec te Antonio Kolman sudjelovala je na državnom natjecanju iz cross trčanja. Osvojili su visoko 3. mjesto i zaslužili brončane medalje. Mentor im je učitelj TZK-a Davor Vuk.

Na natjecanju "Max traži zvijezdu" 5. svibnja u OŠ Cestica sudjelovala je ekipa koju su činili Ines Međeral, Antonia Peljušić, Leona Vahtarić, Luna Vidović, Matija Borko te Josip Sušec. Oni su pripremili i otpjevali pjesmu na njemačkom jeziku praćenu plesnom koreografijom. Vodila ih je učiteljica Lana Hutinski, koja je s učenicama Vinkom Petek i Lunom Vidović sudjelovala i na natjecanju u izražajnom čitanju na kojem se Vinka Petek plasirala na državnu razinu. Državno natjecanje održat će se 1. lipnja u Ivancu.

 

Galerija slika