Učiteljima u lepoglavskim školama čestitali Svjetski dan učitelja Foto: Grad Lepoglava

Učiteljima u lepoglavskim školama čestitali Svjetski dan učitelja

I.D./Varaždinske vijesti | 6.10.2016. u 18:04h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač posjetili su osnovne škole na području grada Lepoglave kako bi osobno učiteljima čestitali Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5. listopada.

- Koliko je zahtjevan rad kirurga koji operiraju srca toliko je zahtjevan i vaš rad, jer vi ste ti koji morate doprijeti do srca svakog učenika – poručio je Škvarić učiteljima u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi, čestitajući im njihov dan. Istaknuo je pritom da su učitelji i njihov rad zalog svijetle budućnosti grada s obzirom na to da su oni ti koji generacijama mladih prenose znanje koje će mladi sutra utkati u razvoj grada Lepoglave.

Dan učitelja ispred Grada Lepoglave učiteljima u osnovnim školama u Kamenici i Višnjici te u područnoj školi u Žarovnici čestitao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač zahvalivši im se na svemu što kroz svoj rad čine.

- U Japanu se svi klanjaju caru, a car se jedino klanja učiteljima – podsjetio je Kovač na japansku izreku, Ističući važnost učitelja u odgoju i obrazovanju djece i razvoju društva. Gradonačelnik i njegov zamjenik porazgovarali su ovom prigodom s učiteljima koji su istaknuli da je učiteljski poziv više od posla i predstavlja im radost.