15 sudionika iz cijele Europe odlazi na studijsko putovanje u Rumunjsku Foto: 6. Osnovna škola Varaždin

Učiteljica VI. OŠ Varaždin sudjeluje u projektu protiv nasilja u školama

Varaždinske vijesti | 13.9.2017. u 18:16h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učiteljica hrvatskog jezika na VI. osnovnoj školi Varaždin, Ivana Canjuga, odabrana je za sudjelovanje u programu Europske unije Erasmus+ pod nazivom "Action Anti-Bullying DAPHNE project experiences, practices and educational policies in acting against bullying and promoting an effective learning with other European education practitioners".

U sklopu ove aktivnosti, I. Canjuga će od 16. do 20. listopada boraviti na studijskom putovanju u Rumunjskoj, u gradu Ploiești. Riječ je o aktivnosti vezanoj uz temu nasilja među vršnjacima u školama, o čemu će svoja iskustva podijeliti 15 sudionika iz cijele Europe. Sudionici će prisustvovati radionicama i posjetiti škole te druge ustanove gdje će razmatrati načine suzbijanja i prevencije nasilja u školama.

- Budući da je VI. osnovna škola Varaždin škola nulte tolerancije na nasilje, učiteljica Ivana Canjuga prijavila se na natječaj "Action Anti-Bullying DAPHNE project experiences, practices and educational policies in acting against bullying and promoting an effective learning with other European education practitioners" - pojasnili su iz VI. OŠ.

Agencija za mobilnost i programe EU odabrala je kandidate koji će sudjelovati na ovoj aktivnosti. Studijsko putovanje sudionicima će omogućiti nove spoznaje i iskustva te će po povratku informirati učitelje i stručne suradnike škole o načinima borbe s nasiljem u školama.