Učitelji tehničke kulture iz Varaždinske županije na stručnim usavršavanjima Foto: Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin

Učitelji tehničke kulture iz Varaždinske županije na stručnim usavršavanjima

Varaždinske vijesti | 2.11.2017. u 10:59h | Objavljeno u Društvo

Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin, kao strukovna organizacija civilnog društva, redovito brine o stručnom usavršavanju svojih članova, uglavnom učitelja tehničke kulture. Među ostalim organiziraju se jednodnevni i višednevni stručni skupovi i radionice iz različitih grana tehnike kao dopuna usavršavanju koje inače provodi Agencija za odgoj i obrazovanje putem županijskih stručnih vijeća.

Tako je tijekom 2017. godine Društvo za dvadesetak učitelja tehničke kulture organiziralo stručni posjet Međunarodnoj izložbi inovacija "Inventum" u Iloku. Pored razgledavanja izložaka na izložbi posjetili su Muzej piva u Čelarevu u Vojvodini, kao i memorijalno groblje u Vukovaru.

Održan je i stručni skup učitelja tehničke kulture Varaždinske i Međimurske županije u prostorijama Zajednice tehničke kulture Grada Varaždina i u poduzeću "Marlex" u Varaždinu. Pedesetak učitelja najprije je saslušalo izvještaj s ovogodišnjih natjecanja mladih tehničara, zatim prikaz stručne teme o ispravljačima izmjenične struje, nakon čega su posjetili jednu od najmodernijih robotiziranih linija za proizvodnju PVC i ALU stolarije te IZO stakla u renomiranom varaždinskom poduzeću "Marlex".

Konačno, 21. i 22. listopada održan je Stručni skup "Primjeri dobre prakse 2017" u Karlovcu i Topuskom, u organizaciji Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture i Društva pedagoga tehničke kulture Karlovačke županije. Na ovom skupu među osamdesetak sudionika aktivno su sudjelovali i članovi Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin. Prvog dana u Karlovcu su obavljene posjete Veleučilištu, Muzeju vatrogastva, Muzeju slatkovodne ribe, Starom gradu Dubovcu i Muzeju domovinskog rata u Turnju. Centralni dio drugog dana u Hotelu Top-Terme Topusko bilo je iznošenje primjera dobre prakse u redovnoj nastavi tehničke kulture, kao i u slobodnim i izvanškolskim tehničkim aktivnostima koje provode Društva pedagoga tehničke kulture. Među dvadesetak predavača koji su iznosili zanimljive primjere bio je i Drago Labaš iz Varaždina koji je prezentirao primjer održavanja Dana tehničke kulture u Varaždinu u kojem aktivno sudjeluju i učitelji tehničke kulture.

zajednica-tehnicke-kulture-1.JPG

zajednica-tehnicke-kulture-2.JPG

zajednica-tehnicke-kulture-3.JPG