Učitelji i učenici I. OŠ Varaždin boravili tjedan dana u Hamburgu Foto: I. OŠ Varaždin

Učitelji i učenici I. OŠ Varaždin boravili tjedan dana u Hamburgu

Varaždinske vijesti | 28.2.2020. u 18:17h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Erasmus+ KA2 projekta "Innovative Schools Together", učenici i učitelji I. osnovne škole Varaždin boravili su od 16. do 21. veljače na aktivnostima učenja i poučavanja u privatnoj osnovnoj školi Brecht Schule u Hamburgu u Njemačkoj.

- Učenici šestih razreda Nikola Portner Pavićević, Zana Perdedaj, Tia Marija Milak i Vanessa Škorić sudjelovali su na aktivnostima koje su uključivale programiranje i programske jezike Dash and Dot, WeDo 2.0, Makey Makey te programiranje uz pomoć iPada – objasnila nam je koordinatorica projekta učiteljica engleskog jezika Stella Kulaš.

Učitelj tehničke kulture Ivica Kolarić te učiteljica razredne nastave Verica Šilec uz koordinatoricu projekta upoznali su se s organizacijom rada škole partnera iz Njemačke, a mobilnosti su također prisustvovali učenici i učitelji iz ostalih partnerskih zemalja – Italije, Portugala i s Cipra. Učenici su također prisustvovali nastavi na njemačkom jeziku, dok su učitelji dogovorili preostale projektne aktivnosti.

Tijekom mobilnosti učenici i učitelji također su se upoznali s kulturnim znamenitostima grada Hamburga, razgledali centar grada, hamburšku luku, tunel ispod rijeke Elbe, zgradu filharmonije te Emigracijski muzej i Muzej minijatura Wonderland. Također su isprobali tradicionalnu hranu te se tijekom internacionalne večeri koju su priredili roditelji i učitelji škole upoznali s tradicionalnom glazbom zemlje domaćina.

Bila je to četvrta od pet mobilnosti u projektu, a sljedeća mobilnost s učenicima planira se u lipnju na otok Madeiru u Portugalu.

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_01.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_02.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_03.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_04.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_05.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_06.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_07.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_08.jpg

prva_osnovna_varazdin_erasmus_njemacka_09.jpg