Učenici varaždinskog Centra "Tomislav Špoljar" uspješni na državnom prvenstvu

D.N./Varaždinske vijesti | 13.5.2017. u 14:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Završnica Državnog prvenstva školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske predstavlja finalni događaj školskog športa u školskoj godini. U organizaciji Hrvatskog školskog športskog saveza državno prvenstvo i ove je godine održano u Poreču.

Državno prvenstvo za učenike s intelektualnim teškoćama održano je od 7. do 9. svibnja. Sudjelovalo je 330 natjecatelja iz 51 Centra, osnovnih i srednjih škola  iz cijele Hrvatske u kojima se obrazuju djeca s intelektualnim teškoćama, što je najviše od kada se održava ovo natjecanje. Sudionici ovog Prvenstva natjecali su se u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnim igrama.

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar predstavljali su učenici Valentina Hrženjak, Danijela Križanec, Ivan Marinović, Emil Maček, Mario Miketek i Dalibor Balog. Natjecali su se u atletici i bili vrlo uspješni osvojivši dvije zlatne i dvije brončane medalje te nekoliko vrlo dobrih mjesta u jakoj konkurenciji.

Ivan Marinović osvojio je zlatnu medalju u trčanju na 80m i brončanu medalju u bacanju kugle. Danijela Križanec bila je zlatna u bacanju kugle, dok je Valentina Hrženjak osvojila brončanu medalju u skoku u dalj sa zaletom.

Iako nisu osvojili medalje, ostali natjecatelji postigli su dobre rezultate, Emil Maček je bio 4. u skoku u dalj sa zaletom i 11. u trčanju na 80m, Dalibor Balog bio je 7. u trčanju na 80m i 7. u bacanju kugle i Mario Miketek koji je bio 10. u trčanju na 80m.

Voditeljice natjecatelja bile su profesorice Natalija Luić i Ivanka Jakopec.