Učenici u školskim klupama najranije 19. travnja, Mihalinec nastavnicima poručio: "Dajmo sve od sebe" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Učenici u školskim klupama najranije 19. travnja, Mihalinec nastavnicima poručio: "Dajmo sve od sebe"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.3.2020. u 07:34h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Iako je prvo donesena odluka kako će nastava biti obustavljena na dva tjedna, Ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog aktualne situacije s koronavirusom u Hrvatskoj taj je rok jučer produžilo na najmanje mjesec dana, tako da bi se učenici najranije u školske klupe mogli vratiti 19. travnja.

Nastava će se i dalje odvijati na daljinu, a učenici osnovnih škola se pozivaju da uz materijale i zadatke koje dobivaju od svojih nastavnika prate programe nastave na trećem programu HRT-a i Sportskoj televiziji.

Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec putem internet stranica sindikata jučer se obratio svim nastavnicima u Hrvatskoj te im poručio da u ovoj, za sve novoj situaciji, daju sve od sebe.

- Prošle godine ujedinjenim snagama uspjeli smo se izboriti za status i bolje plaće. Sami smo se izborili za naše dostojanstvo kroz iscrpnu borbu za naša prava. Sada, jednako dostojanstveno, trebamo pokazati kako smo stvarno ono najbolje u društvu. Upregnimo sve snage, sve naše kapacitete i svu našu ljubav kako bi ova školska godina uspješno završila. Pokažimo svu našu kreativnost i inovativnost, kao i beskrajnu ljubav za naš poziv. I o nama ovisi budućnost naše domovine. Konačno, u ovim opasnim vremenima možemo slobodno ostati i raditi od kuće, a tražimo da ravnatelji osiguraju i nenastavnom osoblju rad od kuće, ako je to moguće. Ova situacija je i za nas nešto novo, ali dajmo od sebe sve najbolje - obratio se nastavnicima Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.