Učenici u OŠ Sveti Ilija preuzeli svoja micro:bit računala Foto: Varaždinska županija

Učenici u OŠ Sveti Ilija preuzeli svoja micro:bit računala

Varaždinske vijesti | 16.5.2017. u 20:50h | Objavljeno u Društvo

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar posjetio je u ponedjeljak Osnovnu školu "Vladimir Nazor" Sveti Ilija te je u pratnji ravnateljice Anđelke Rihtarić i pročelnika županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslava Huđeka, učenicima petih razreda podijelio mikro-računala BBC micro:bit, kojima će razvijati digitalnu pismenost i kreativnost.

Tom prilikom Štromar je izrazio zadovoljstvo što su učenici pokazali veliki interes za mikro-računala i programiranje.

- Veseli me što su učenici jako zadovoljni time što imaju ovu malu stvar koja je izuzetno pametna i na koju se prvenstveno mogu učiti programirati – istaknuo je Štromar dodavši kako će učenicima sigurno u budućnosti trebati programiranje te da će svi talentirani za programiranje vrlo lako naći dobar posao.

Ujedno je podsjetio da je Varaždinska županija ove godine u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" Sveti Ilija opremila informatičku učionicu s dvadesetak suvremenih računala i projektorom u vrijednosti od 68.000 kuna, a ravnateljica Anđelka Rihtarić istaknula je važnost učenja djece da razmišljaju na način programiranja.

- Pripremati učenike od najranije dobi za informatička znanja i informatički način razmišljanja vrlo je mudro jer informatika je već sad zanimanje sadašnjosti, a ne samo budućnosti – zaključila je ravnateljica.

Podsjetimo, Varaždinska županija je svim učenicima petih razreda osnovnih škola nabavila micro:bit računala, najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti. Riječ je o novoj tehnologiji koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

 

Galerija slika