Učenici SŠ Novi Marof briljirali na državnom natjecanju „Ponos Domovine“

V.V. | 3.5.2018. u 09:54h | Objavljeno u Društvo

Finale državnog natjecanja „Ponos domovine“ ove će godine ostati upamćeno po dominaciji Srednje škole Novi Marof! Čak dvije ekipe škole sudjelovale su na trodnevnom finalnom natjecanju koje se održalo u Zagrebu te su osvojile 1. i 3. mjesto.

Ekipu koja je osvojila 1. mjesto i titulu „Ponos domovine 2018.“ čine učenici Ela Sakač, Dominik Bešenić i Dalibor Gredelj (ekipa Oluja). Ekipu koja je osvojila 3. mjesto čine učenici Ena Rabuzin, Matija Martinović i Karlo Lacković (ekipa Bljesak). Mentor učenicima je profesor geografije i povijesti Dominik Benjak.

SŠ NM2

Finale natjecanja „Ponos domovine“ održalo se od 26.-28. travnja 2018. na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a sudjelovalo je 12 najboljih ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje su svoj plasman izborile kroz nekoliko eliminacijskih faza i regionalna poluzavršna natjecanja. Finalno natjecanje sastojalo se od testa znanja o našoj domovini, prezentacije projektnog zadatka i natjecanja u sportskim disciplinama (vojnički poligon, sprint, streljaštvo, skok u dalj, pikado i biciklistički poligon).

Osim što su u ukupnoj pobjedi osvojile 1. i 3. mjesto, treba istaknuti kako su ekipe Srednje škole Novi Marof bile ekipno najbolje u testu znanja (1. i 2. mjesto), ali također su se  pojedinci istaknuli kao najbolji u pojedinim sportskim disciplinama: Dominik Bešenić bio je najbrži na vojničkom poligonu, a Matija Martinović najbrži u sprintu na 60 metara, dok je u ženskoj konkurenciji Ela Sakač bila najbolja u skoku u dalj i sprintu, a Ena Rabuzin najbrža na biciklističkom poligonu.