Učenici OŠ Martijanec ekipni prvaci Hrvatske u krosu, Luka Picek četvrti, a Simona Jambrošić peta

vv / ak sloboda | 22.4.2018. u 09:55h | Objavljeno u Sport

Uz jezero Bundek održan je 35. Kros Sportskih novosti. Na toj najmasovnijoj sportskoj manifestaciji sudjelovalo je više od 3.500 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, studenata i studentica i građana. Po prvi puta na Krosu su nastupili i učenice i učenici 3. i 4. razreda osnovnih škola.

Od atletičarki AK Slobode su sudjelovale Simona Jambrošić, koja je predstavljala Prvu gimnaziju Varaždin, i Andrea Vuradin, koja je predstavljala Osnovnu školu Novi Marof.  Prošlogodišnja pobjednica Simona  Jambrošić je u konkurenciji 1. i 2. razreda srednje škole osvojila odlično 5. mjesto, dok je Andrea osvojila 9. mjesto u konkurenciji 8. razreda.

Učenik OŠ Martijanec Stjepan Stunjek je u konkurenciji 3. razreda osvojio 5. mjesto, a Matija Pokos, Viktor Pijanac i Matija Kučej ekipni su prvaci Hrvatske u krosu za 8. razrede, dok je učenik Luka Picek iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija osvojio je 4. mjesto za 6. razrede.

-Čestitke mentorima Tajani Cikojević i Davoru Vuku. Trebalo je čekati punih 30 godina da se na ovaj kros prijavi čak četrdesetak  učenika iz Varaždinske županije, što je doista skromno s obzirom da neke škole iz udaljenijih krajeva nastupaju s po 50 predstavnika, ukazuju u AK Sloboda, dodajući da treba istaknuti i zalaganje  odlične atletičarke i od nedavno trenerice u AK Sloboda, koja je zadužena za rad na selekcijama.