Učenici OŠ Novi Marof uspješni na državnim i međunarodnim natjecanjima Foto: Grad Novi Marof

Učenici OŠ Novi Marof uspješni na državnim i međunarodnim natjecanjima

Varaždinske vijesti | 3.4.2019. u 09:07h | Objavljeno u Društvo

Učenici Osnovne škole Novi Marof sudjelovali su na državnom natjecanju iz matematike koje je ove godine održano u Poreču.

Učenik Marko Hrenić s natjecanja se vratio s osvojenom I. nagradom i 2. mjestom na što je posebno ponosan njegov mentor Davor Dukarić. Učenica Lucija Cifrek također je sudjelovala na tom natjecanju.

Proteklog se tjedna održavalo i Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.5 u Križevcima koje je okupilo više od 350 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Učenici Umjetničkog odjela sudjelovali su i na tom natjecanju i postigli izvrsne rezultate. Učenica 6. razreda Umjetničkog odjela, Tea Sabolić, osvojila je u disciplini Klavir II. nagradu. Njezina mentorica je profesorica Marija Čikara. U disciplini Solfeggio, u Mini kategoriji, natjecao se učenik Ivan Bunčić koji pohađa 1. razred Umjetničkog odjela te se sa svojom mentoricom, Željkom Vugrin, mag. mus., vratio iz Križevaca s osvojenom II. nagradom.

Učenice OŠ Novi Marof Ana Knežević, Jasmina Bartolec, Hana Hokman i Ivona Šantek, u kategoriji djevojčice petih i šestih razreda, osvojile su 1. mjesto na županijskom natjecanju u krosu, te su time osigurale i nastup na državnom natjecanju koje je održano u Poreču. U konkurenciji 24 najbolje škole u Hrvatskoj zauzele su deseto mjesto. I učenici, Niko Marić, Filip Šantek, Leonardo Puškadija i Jurica Hohšteter, u kategoriji dječaci petih i šestih razreda, svojim odličnim nastupom na županijskom natjecanju osigurali su nastup na državnom natjecanju u krosu te su i oni bili u Poreču. Zauzeli su peto mjesto.

I na kraju, ali ne manje važno, treba istaknuti učenike sedmih razreda, Martu Rabuzin i Pavla Horvata koji osvojili 2. i 3. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije, dok je Marta Rabuzin bila uspješna i na županijskom natjecanju iz povijesti gdje na osvojila prvo mjesto.