Učenici Luka Dušak i Ivan Trošeljac pokazali zavidno znanje u kvizu o Vukovaru

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.12.2017. u 16:27h | Objavljeno u Društvo

I ove godine su se učenici osmih razreda topličke škole Antuna i Ivana Kukuljevića uključili u projekt „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru“. Projekt je organizirala i realizirala Javna ustanova „ Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Prvi dan učenici su posjetili Muzej vučedolske kulture i Gradski muzej Vukovar u dvorcu Eltz, a poslijepodne slušali su predavanja „Domovinski rat i „Bitka za Vukovar“. U večernjim satima učenici su imali slobodne aktivnosti u sportskoj dvorani u Borovu Naselju, a razgledali su panoramski i centar grada. Drugi je dan bio predviđen za posjet memorijalnim lokacijama u Vukovaru i izvan Vukovara (gradsko groblje, Ovčara, Memorijalni centar Ovčara, bolnica, Trpinjska cesta – groblje tenkova, Memorijalni centar na Trpinjskoj cesti, izložba oružja u vojarni na otvorenom i zatvorenom prostoru, izložba ratne dokumentacije uz predavanja).

Prije povratka u Varaždin učenici su sudjelovali u školi mira i kvizu znanja. Na kvizu znanja školu su predstavljali učenici Luka Dušak i Ivan Trošeljac. Učenici su pokazali odlično znanje i nakon pripetavanja, zauzeli 2. mjesto i ovacije prisutne publike.

S druge strane, učenici nižih razreda imali su priliku pogledati predstavu lutkarskog kazališta iz Splita Produkcije Z. Predstava "Pravi prijatelj" lutkarski je mjuzikl s čak 18 originalnih songova kako prepoznati pravog prijatelja. U predstavi se pojavljuju, uz dva prijatelja Marka i Darka, mnogi poznati likovi iz bajki kao što su Pinokio, Mačak u čizmama te Petar Pan.

Učenici su s velikim interesom pratili predstavu, a na samom kraju, što je i najvažnije, prepoznali vrline pravog prijatelja - ukazuju u školi.